Ekstra Bladet

VIRKELIG GODT KAMERA

-

Du får et super kamera – uanset hvilken størrelse du køber telefonen i. Opløsninge­n er 12 megapixels på hovedkamer­aet og 8 megapixels på fronten. Resultatet er flotte billeder, og i mørke omgivelser bliver resultatet også helt fornuftigt. Videokamer­aet er bestemt også vaerd at bruge. Kører du med Full HDkvalitet, vil du se en billedstab­ilisator, der leverer et naermest filmisk resultat, også når telefonen holdes i hånden.

VAND- OG STØVTAET

Begge udgaver er IP68-certificer­ede. Det betyder, at de er modstandsd­ygtige over for vand og støv. Enhederne kan laegges i ferskvand på op til 1,5 meters dybde i op til 30 minutter. Hvis telefonen bliver våd, mens den oplader, stoppes ladningen for at forebygge kortslutni­nger. Du kan ikke svømme med telefonern­e, og de må ikke bruges i f.eks. svømmehall­en eller ved stranden. Trods alt er det ikke dykkertele­foner. Men du behøver altså ikke gå i panik, hvis telefonen bliver tabt i vand. I fagsprog er telefonern­e ikke ’vandtaette’, men ’modstandsd­ygtige’ over for vand.

INGEN FEJLTRYK PÅ KANTSKAERM

På Galaxy S7 Edge var der markant flere utilsigted­e fejltryk på kantskaerm­en, end tilfaeldet var med Galaxy S6 Edge. Dette problem eksisterer ikke på Galaxy S8’erne. Jeg har ikke én gang haft fejltryk på kanten. Det vidner om godt designarbe­jde.

GODT HEADSET MEDFØLGER

I salgspakke­n ligger et fremragend­e in-ear headset fra AKG. Det sidder godt i ørerne og lyder godt – saerligt i lyset af, at det følger gratis med. AKG er et varemaerke, der ejes af Harman, som Samsung opkøbte sidste år.

KUN EN MONOHØJTTA­LER

Samsung har ikke brugt energi på stereohøjt­talere i Galaxy S8’erne. Det kan lyde underligt, at vi elsker dette. Årsagen er, at stereolyd alligevel ikke giver mening i forhold til de bittesmå højttaler-enheder. Monohøjtta­leren gør det i denne sammenhaen­g ganske fint.

LADER OP LYNHURTIGT

Batterikap­aciteten i Galaxy S8+ er 3.500 mAh. På 30 minutter med standardop­laderen nås cirka 44 procents kapacitet. 20 minutter giver cirka 33 procent. En fuld opladning fra 0100 procent tager omkring 90 minutter. Hurtigopla­deren medfølger i salgspakke­n og skal ikke købes som tilbehør.

SEJT SLOWMOTION­KAMERA

Børn der gynger, hopper på trampolin, ild og vand. Rigtigt mange ting ser bare ekstra fede ud i slowmotion. Galaxy S8-telefonern­e kan lave slowmotion­klip med 240 billeder i sekundet. Dobbelt op af iPhone 7’erne, som gør med 120 billeder i sekundet. Dog er det ikke helt så fedt som på Sony Xperia XZs, der skyder super-slowmotion med 960 billeder i sekundet, men det er nu alligevel meget godt.

STANDARDST­IK TIL HEADSET

Dit gamle headset passer i telefonern­e, der stadig har 3,5 mm jackstik. Trenden går mod udfasning af denne gamle stiktype, men mange forbrugere er stadig glade for, at deres gamle favorit-headset fungerer med deres nye telefon.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark