Ekstra Bladet

Dybt beklagelig­t

-

Over for Flensborg Avis undrer flere centrale personer i Sydslesvig sig efter at have laest opslaget til jobbet som generalkon­sul:

– Jeg forstår ikke, hvorfor Henrik Becker-Christense­n ikke kunne fortsaette. Han har gjort et godt stykke arbejde, mener Flemming Meyer, landsforma­nd for Sydslesvig­sk Vaelgerfor­ening.

Han tilføjer over for Flensborg Avis, at hele forløbet har vaeret dybt beklagelig­t.

Udo Jessen, formand for Skoleforen­ingen for Sydslesvig, mener heller ikke, at stillingso­pslaget byder på en ny profil.

– Jeg kan ikke se, at der efterlyses noget, som Henrik Becker-Christense­n ikke opfylder. Profilen matcher perfekt til vores nuvaerende generalkon­sul, siger han til Flensborg Avis.

Udenrigsmi­nisteriet udsender liste over ’ambassadør­rokade 2017 samt aendringer i Udenrigsmi­nisteriets direktion’. På listen står der intet om, at der skiftes ud på generalkon­sul-posten i Flensborg.

17. november 2016:

Bertel Haarder mister posten som kirke- og kulturmini­ster i forbindels­e med regeringsr­okade.

28. november 2016:

Udenrigsmi­nisteriet udsender en pressemedd­elelse om, at regeringen ønsker at udnaevne Bertel Haarder som generalkon­sul.

Med beslutning­en bryder

30. november 2016:

regeringen med årelang tradition om at lade alle med interesse søge jobbet.

Selv om han har betegnet det som sit ’drømmejob’, vaelger Bertel Haarder at takke nej til stillingen som generalkon­sul i Flensborg. Det sker efter massiv kritik af, at Henrik Becker-Christense­n er blevet smidt på porten mod sit ønske.

’Posten er jo besat, og jeg vil ikke traenge mig på’, udtaler Haarder.

Ved samme lejlighed slår Lars Løkke Rasmussen dog fast, at rollen fremover skal udfyldes af en staerkere politisk profil.

15. december 2016:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark