Ekstra Bladet

11 rockere fra Gremium anholdt

- JAN SØGAARD js@eb.dk

I mandags ophaevede Nordsjaell­ands politi visitation­szonen i Helsinge, der havde varet i en lille måned efter flere voldelige overfald i byen, og i går anholdt politiet så 11 personer med relation til rockerklub­ben Gremium.

Fem blev anholdt i en bil, som politiet stoppede, og hvor der blev fundet et baseballba­t og flere mindre knive. Ved Stationspl­adsen i Helsinge blev endnu seks anholdt, da de provokered­e politiet og havde en truende adfaerd.

Andre syv Gremium-rockere fik påbud efter politilove­n om ikke at opholde sig i Helsinge by i grupper eller med synlige bandemaerk­er.

– Der er ro i byen nu, sagde vagtchef Jan Hedager, Nordsjaell­ands politi, der regner med at de 11 bliver sluppet løs igen efter endt afhøring.

I februar oplyste Gremium, at de havde etableret en afdeling i Helsinge, og der fulgte flere voldsomme sammenstød mellem gruppering­er, hvor der blandt andet blev brugt baseballba­ts og stikvåben.

Derfor indførte Nordsjaell­ands politi den 3. april en visitation­szone i Helsinge, så politiet kunne undersøge personer og biler for våben.

Den 1. maj blev visitation­szonen ophaevet, da der havde vaeret fred i området:

Rutinestop

En patrulje stoppede lørdag rutinemaes­sigt en bil med fem unge maend, og da betjentene så et baseballba­t i bilen, blev alle anholdt.

En ransagning af bilen afslørede flere mindre knive, og lidt senere blev en anden gruppe maend med relationer til Gremium spottet ved Stationspl­adsen.

– Der var en større gruppe, som politiet kontaktede, men da seks af dem udviste en truende adfaerd, blev de anholdt. De syv andre gav vi påbud efter politilove­n, siger vagtchef Jan Hedager.

– Det er ikke vores indtryk, at der er en konflikt under opsejling. Alle de anholdte har tilknytnin­g til den samme gruppering, siger efterforsk­ningsleder Brian Grayston, Nordsjaell­ands politi.

– Men vi har brugt politilove­n til at anholde og give påbud, og så må vi se, hvad efterforsk­ningen viser, siger Brian Grayston.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark