Ekstra Bladet

Får lov at blive syv måneder mere

– Det er dog langtfra givet, at Quynh Doan får lov til at blive i Danmark. Men vi håber og beder til, at fornuften indfinder sig, siger Uffe Hellsten

- CLAUS JESSEN jes@eb.dk

– Vi er lettede og glade. Nu er der da kommet lidt mere ro på.

Astrofysik­eren Uffe Hellsten og hustruen Quynh Doan fra Nordjyllan­d har netop fået besked på, at hustruen alligevel ikke skal vaere ude af Danmark senest 10. juni.

Det vakte stor opsigt for nylig, da 50-årige Uffe Hellsten og den amerikansk-fødte hustru stod frem i medierne og fortalte, at Quynh Doan ikke kan få lov til at blive boende i Danmark.

Efter Udlaending­estyrelsen­s opfattelse opfylder kvinden ikke de nye krav om familiesam­menføring i Danmark.

Parret har boet 20 år i Californie­n, men flyttede til Nordjyllan­d for et års tid siden.

Myndighede­rne mener, at tilhørsfor­holdet er større til USA end til Danmark. Derfor skal den amerikansk­e kvinde ud. Også selv om astrofysik­eren er paeredansk, og parret har to børn.

Samtidig er familien yderst formuende.

Pusterum på syv måneder

Familien risikerer at blive splittet, hvis den amerikansk­e kvinde bliver ekspederet ud af Danmark.

– Vi har klaget til Udlaending­enaevnet over, at Quynh Doan skal udvises. Naevnet behandler sagen, og vi har fået at vide, at det vil tage omkring syv måneder. I disse syv måneder må min kone blive boende. I mellemtide­n håber vi, at politikern­e får lavet loven om, så den tager højde for blandt andet vores situation, siger Uffe Hellsten.

I slutningen af juni kommer Quynh Doans amerikansk­e familie på besøg i Nordjyllan­d.

– Besøget har vaeret planlagt laenge. Og det er da bestemt rart, at min kone nu også er her, når hendes familie kommer på besøg.

Hellsten siger dog også, at han ikke overfortol­ker den nye frist fra myndighede­rne. – Vi har fået så mange henvendels­er fra helt ukendte danskere, som støtter os. Det har virkelig varmet i en meget svaer tid for familien, siger Quynh Doan.

– Det er langtfra givet, at Quynh Doan får lov til at blive i Danmark. Men vi håber og beder til, at fornuften indfinder sig.

Meget stor formue

Uffe Hellsten understreg­er over for Ekstra Bladet, at familien på ingen måde vil komme til at ligge samfundet til last rent økonomisk.

Astrofysik­eren har over for Ekstra Bladet oplyst formuens størrelse, som han dog ikke ønsker offentligg­jort.

Der er tale om et anseeligt millionbel­øb, som kun ganske få procent af den danske befolkning kan fremvise.

– Vi behøver slet ikke at arbejde mere for at klare os. Jeg overvejer at arbejde som

selvstaend­ig med ejendomsin­vestering. Men det er slet ikke noget, som vi behøver rent økonomisk.

– Jeg vil gerne understreg­e, at jeg ikke siger dette for at prale, eller fordi jeg ønsker at ’købe mig ind i Danmark’. Jeg oplyser det alene for at understreg­e, at vi ikke kommer til at ligge samfundet til last.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark