Ekstra Bladet

Inger kører tvaers over landet i kørestol

- CLAUS JESSEN MIKKEL CRAMON jes@eb.dk; mc@eb.dk

Daekkene er pumpet. Humøret er højt og kursen er sat så direkte mod Bornholm, som det nu er muligt.

66-årige Inger Pedersen fra Byrum på Laesø besluttede sig for nylig for, at hun vil køre til Folkemøde på Bornholm i sin kørestol.

– Og det hele er hånddrevet. Vablerne har jeg undgået indtil nu. Jeg har handsker med, beretter Inger Pedersen til Ekstra Bladet.

Hun indledte turen fra Laesø den 1. maj og kort efter røg hun ud af kørestolen ved et uheld. Men det har ikke bremset kvinden, som regner med at bruge omkring en måned på at trille de cirka 543 kilometer gennem Jylland og over Sjaelland.

Tre faergeture hører dog med til den firehjuled­e ekspeditio­n, så en del af de mange kilometer kommer til at foregå til havs.

Graed over hjaelpsomh­ed

– Jeg regner med at køre omkring ti kilometer om dagen. Jeg overnatter hos venner og bekendte og folk fra Facebook, som har lovet at hjaelpe, fortaeller Inger Pedersen.

Inger Pedersen skrev om sin kommende udflugt på Facebook.

– I løbet af få timer strømmede det ind med hilsener fra folk, som gerne vil hjaelpe mig. Jeg gjorde det ikke for at få opmaerksom­hed. Men jeg må indrømme, at jeg graed, da jeg så hvor mange, som omgående tilbød deres hjaelp.

Mistede sit ben

Inger Pedersen mistede for fire år siden sit ene ben under en operation. Operatione­n skete kort før, at hun skulle have vaeret af sted til det populaere folkemøde på Bornholm.

– Lige siden har jeg gerne villet til Bornholm. Og nu føler jeg mig tryg nok i kørestolen til at tage turen derover. Samtidig vil jeg gerne have nogle udfordring­er.

Og så får jeg jo også masser af motion, griner Inger Pedersen.

Inger Pedersens familie bakker op om det usaedvanli­ge projekt.

– Jeg har tre voksne børn, som bor i København. De støtter mig alle og sender hilsener og ringer hele tiden.

Inger Pedersen har sin iPad med på turen og vil fortsat gerne i kontakt med potentiell­e 'hjaelpere.'

Jeg bruger turen til Bornholm på at forberede spørgsmål til politikern­e

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark