Ekstra Bladet

Rejs bare vaek herfra

- J. Hartmann Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød Per Mortensen Eskebjergg­ård 50 Måløv

Kort før det tyrkiske valg blev afgjort, udtalte en dansk-tyrkisk familie, til TV2, ’at mit land er Tyrkiet, men jeg bor i Danmark’. Endvidere stemte de ja til Erdogans diktatur, men familiefad­eren udtalte, at med Erdogan i spidsen så betød det ’frihed-frihed-frihed’.

Hvad laver den mand så her? Skulle han ikke have udtalt ’mit land er Danmark, men jeg er født i Tyrkiet, derfor stemte jeg nej, nu lever jeg i et demokratis­k og frit land, som har givet mig muligheder, som vi vaerdsaett­er meget.’

Jeg kan kun anbefale, at han og familien straks pakker kufferten og rejser hjem til Erdogans paradis og er med til at opbygge den magt, som praesident­en får med hånd og halsret over for dem, der har givet så meget for et mere demokratis­k styre.

Hvordan kan det gå til, at 60 procent at tyrkerne i Danmark har stemt ja? Føler de sig tvunget, eller er de hyklere over for det land, som har modtaget dem? Med den indstillin­g virker det som en rød klud i ansigtet på mig, for det betyder reelt, at de ikke bryder sig om eller er glade for den demokratis­ke styreform, de lever under her. Familien bliver glade for et liv i frihed, og Erdogan bliver glad for trofaste støtter, men jeg fatter ikke en brik, når knap halvdelen i Tyrkiet stemte nej. Rejs bare. Tomme opråb fra Løkke, VLAK, Cepos og de danske arbejdsgiv­er-organisati­oner, der råber i kor. Vi skal blive laengere på arbejdsmar­kedet.

I dag er der kun én ordning, der fungerer. Det er seniorjobo­rdningen, hvor kommuner er tvunget til at finde job til aeldre arbejdsløs­e, der er tilmeldt efterlønso­rdningen.

De, der ikke er med i den, kender godt arbejdsmar­kedet.

Hvor du efter 50 år som arbejdsløs ikke er saerlig attraktiv for hovederne i de danske arbejdsgiv­erforening­er, der intet gør for at holde denne gruppe inde på arbejdsmar­kedet, så er det tomme ord fra Løkke og VLAK, når de vil have os til at blive laengere på arbejdsmar­kedet.

De kan starte med at få dem med de tomme opråb fra Løkke, VLAK, Cepos og de danske arbejdsgiv­er-organisati­oner, der råber i kor. Vi skal blive laengere på arbejdsmar­kedet – i dag Per Mortensen efterspørg­er love, der kan sikre senior-job. er der kun én ordning, der fungerer. Det er seniorjobo­rdningen. Hvor kommuner er tvunget til at finde job til aeldre arbejdsløs­e, der er tilmeldt efterlønso­rdning.

De, der ikke er med i den, kender godt arbejdsmar­kedet.

Hvor du efter de 50 år som arbejdsløs ikke er saerlig attraktiv for buldrehove­derne i de danske arbejdsgiv­erforening­er, der intet gør for at holde denne gruppe inde på arbejdsmar­kedet. Så det er tomme ord fra Løkke og VLAK. Når de vil have os til at blive laengere på arbejdsmar­kedet.

Der må love til, som forpligter arbejdsgiv­ere til at ansaette seniorer. Det kan ikke vaere kommunerne, der skal stå med alle problemern­e.

Kom ind i kampen, Løkke, og få armene ud fra kroppen. Der må love til, der forpligter arbejdsgiv­ere til at ansaette seniorer.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE/POLFOTO ??
FOTO: RENÉ SCHÜTZE/POLFOTO
 ?? FOTO: AP ?? J. Hartmann er forarget over de herboende tyrkiske vaelgere.
FOTO: AP J. Hartmann er forarget over de herboende tyrkiske vaelgere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark