Ekstra Bladet

Uretfaerdi­gt behandlet

- Rune Olsen Hyben Alle 100 Kastrup

Det danske samfund er blevet meget mere sygt. Isaer på grund af den måde borgere med et reelt handikap, eller lidelser som ptsd eller andre slemme sygdomme, bliver behandlet på, selv om det er bevist, i dokumenter fra en laege, at der ikke er garanti for, at borgeren nogen sinde bliver rask.

Det har intet med retfaerdig­hed at gøre, og det er bare ikke i orden, når der samtidig står i loven, at personer fra 18 år og til de pensionere­s, kan tilkendes førtidspen­sion. At kommunerne så gør alt for ikke at anerkende det, når det er åbenlyst, at en borger har ret til for eksempel førtidspen­sion, specielt borgere under 40 år, er det stort set umuligt. Selv om rigtigt mange politikere på Christians­borg siger, at syge borgere ikke skal parkeres på kontanthja­elp. Det benytter kommunerne sig så af ved at traekke i dem eller helt at fjerne kontanthja­elpen fra de borgere, der burde tilkendes førtidspen­sion. Det er modbydelig­t og har intet med velfaerd at gøre.

Alle ved, at man ikke fjerner et handikap eller gør en syg rask ved at traekke i dem eller at tage deres kontanthja­elp, fordi de ikke er i stand til at komme i arbejdsprø­vning eller ressourcef­orløb. Det er på tide, at borgere med handikap, eller andre slemme sygdomme, tilkendes de førtidspen­sioner, de har ret til ifølge loven. Hvornår kommer retfaerdig­heden tilbage?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark