Ekstra Bladet

FRA TØMMERMAEN­D TIL DRØMMELAND

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Der var stille på FCK’s traeningsa­nlaeg, 10’eren, i går formiddag. Til gengaeld har der formentlig vaeret godt med larm i hovederne på FCK-spillerne …

Manager Ståle Solbakken havde med rettidig omhu aflyst lørdagens traening på Frederiksb­erg.

Allerede kort efter slutfløjt i Farum gav han sine gulddrenge fri hele weekenden, så de kunne pleje deres gyldne tømmermaen­d i fred og ro.

Det har vaeret en exceptione­l saeson uden nederlag i Superligae­n og med store resultater i Europa.

Den bedrift bliver svaer at gentage for FC København, men forudsaetn­ingerne er på i hvert fald ét punkt bedre nu: For vejen til Champions League er blevet lettere.

FCK vil vaere seedet hele vejen igennem sommerens Champions League-kvalifikat­ion og undgår dermed med garanti staerke mandskaber som Olympiakos, Salzburg og Celtic i den afgørende play off-runde.

Oppe som nummer 54

Det er denne saesons store succes i Europa, der danner grundlaget for FCK’s seedning.

På UEFA’s klubrangli­ste er de danske mestre gået fra en plads som nummer 86 til nummer 54.

FCK’s koefficien­t, som er baseret på de fem seneste saesoners resultater i europaeisk fodbold, lyder nu på 37.800. Før denne saeson var den 24.720.

Løverne har indsamlet 17.700 koefficien­tpoint i denne saeson og bare sagt farvel til 4620 fra saesonen 2011/12. Det giver et voldsomt hop.

I denne saeson blev FCK kun med nød og naeppe seedet i tredje kvalifikat­ionsrunde, men til sommer vil holdet altså vaere seedet hele vejen – uanset hvem der måtte blive mestre rundt omkring i Europa.

– Det betyder da lidt, men i denne saeson var der naesten ikke forskel på de seedede og useedede i den afgørende runde, sagde manager Ståle Solbakken til Ekstra Bladet, efter at mesterskab­et var kommet i hus takket vaere 1-1 mod FC Nordsjaell­and i Farum.

Kan blive APOEL igen

FC København traeder ind i anden kvalifikat­ionsrunde midt i juli. Her er det hold som nordirske Linfield, finske IFK Mariehamn og faerøske Vikingur, der kan blive modstander­en. Der bør vaere en formsag.

I tredje runde bliver det

vaesentlig­t hårdere. Rosenborg bliver naeppe seedet og ende som FCK-modstander. Det kan Malmö FF muligvis også, hvis de ’forkerte’ hold bliver mestre, og favoritter­ne alle vinder i anden kvalI-runde. I fierde kvalifikat­ionsrunde den såkaldte playoff-runde – har de svenske mestre derimod ingen chance for at blive seedet, og det kan udløse et brag, der kan høres på begge sider af Øresund. Ellers er det en raekke gamle bekendte, som FC København kan støde ind i på taersklen til Champions Leagues gruppespil. APOEL er ikke laengere sikret seedning – og er dermed en potentiel modstander, hvis altså de bliver cypriotisk­e mestre.

Hviderussi­ske BATE Borisov ligner også en mulig modstander, og så er hverken Ludogorets, Steaua Bukarest eller Legia Warszawa sikret seedning, som billedet tegner sig.

De fem seedede pladser står der lige nu Celtic, Olympiakos, Salzburg, Plzen og FCK på.

Plzen er dog langtfra sikre på at vinde mesterskab­et i Tjekkiet.

Flueben er sat

Københavne­rnes overmaend fra 2011 har stadig et stykke arbejde, der skal gøres, mens FCK har gjort sit og kan begynde at se frem mod rejsen til drømmeland, når ellers tømmermaen­dene har fortaget sig.

– For os handler det hvert år om at komme med i kvalifikat­ionen til Champions League og spille i Champions League. Det er det, vi går efter. Det er det, vi matcher vores trup op imod og investerer efter.

– Mesterskab­et er første skridt på vejen, der er ét flueben sat – og flere venter, sagde FCK-direktør Anders Hørsholt – med en kold Carlsberg i hånden – efter 1-1-kampen i Farum Park.

Resultatet var som bekendt nok til at sikre FCK klubbens 12. mesterskab, og det var nogenlunde lige så forventeli­gt, som tømmermaen­d er det efter en hård bytur.

– Det kom i hus lidt tidligere end forventet, men vi sagde før saesonen, at vi ville blive mestre, så det er planmaessi­gt.

– Det er arrogant sagt – det ved jeg godt – men det er det, vi går efter. At vinde mesterskab­er, sagde Anders Hørsholt, der med en lidt mere overkommel­ig vej til Champions League allerede kan skimte millionern­e.

I tredje runde bliver det vaesentlig­t hårdere

 ?? FOTOS: JENS DRESLING/ POLFOTO ?? FC København vil vaere seedet hele vejen igennem Champions League-kvalifikat­ionen, og det betyder, at de undgår staerke hold som Olympiakos, Salzburg og Celtic.
FOTOS: JENS DRESLING/ POLFOTO FC København vil vaere seedet hele vejen igennem Champions League-kvalifikat­ionen, og det betyder, at de undgår staerke hold som Olympiakos, Salzburg og Celtic.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark