Ekstra Bladet

AERESDIVIS­IONEN 250.000 KLAR TIL

I . LAGT OP TIL FEST: Jon Dahl tilskriver Nicolai Jørgensen en stor del af aeren for saesonen, der i dag kan ende med et mesterskab til Feyenoord

-

ROTTERDAM (Ekstra Bladet): I dag kan Feyenoord for første gang i 18 år vinde den hollandske AEresdivis­ion. Det kraever blot en sejr ude over lokalrival­erne fra Excelsior på Stadion Woudestein.

Hvis de tre point som ventet kommer i land på naboernes minimalist­iske hjemmebane med plads til blot 4500 tilskuere, kan Nicolai Jørgensen og resten af Feyenoord-holdet ikke laengere hentes af Ajax Amsterdam i sidste spillerund­e.

Feyenoord har allerede gjort klar til en kaempe guldfest hjemme på De Kuip, som ligger et kvarters kørsel fra Excelsiors hjemmebane i Rotterdam.

50.000 fans har købt billet til at se mesterskab­skampen på storskaerm, og hvis alt går som planlagt, vil Feyenoord og danske Nicolai Jørgensen modtage guldmedalj­er og pokal på De Kuip senere på dagen.

Ikke vundet uden Nicolai

Sidst, den stolte traditions­klub fra Rotterdam vandt et hollandsk mesterskab, var helt tilbage i saesonen 1998/ 1999. Dengang hed topscorere­n Jon Dahl Tomasson, og den tidligere danske landsholds­angriber og nuvaerende assistentt­raener for landsholde­t lavede 15 mål i bestraebel­serne på at hente mesterskab­et til De Kuip.

Den måltotal har Nicolai Jørgensen for laengst passeret i år. Landsholds­angriberen har nemlig haft intet mindre end en supersaeso­n i Holland siden sommerskif­tet fra FC København.

21 mål og 11 oplaeg er det blevet til indtil videre for Nicolai Jørgensen, der er tre mål foran konkurrent­erne på topscorerl­isten. Imponerend­e af den tidligere FCKangribe­r, der ifølge Jon Dahl Tomasson godt kan stille sig forrest i køen, når medaljerne med al sandsynlig­hed skal uddeles til Feyenoord søndag.

Nicolai Jørgensen har vaeret guld vaerd denne saeson. Intet mindre

– Nicolai Jørgensen har vaeret guld vaerd denne saeson. Intet mindre. Han har vaeret en absolut drivkraft bag mesterskab­et. Jeg har set samtlige Feyenoord-kampe i år, og jeg tør godt laegge hovedet på blokken og sige, at Feyenoord ikke havde vundet mesterskab­et uden Nicolai. Han har vaeret cheftraene­rens første mand på holdkortet, og det har han kvitteret

 ?? FOTO: HOLLANDSE HOOGTE ?? Nicolai Jørgensen scorer her mod Nijmegen i AEresdivis­ionen. I dag kan mesterskab­et bringes i hus, når Feyenoord på udebane møder Excelsior.
FOTO: HOLLANDSE HOOGTE Nicolai Jørgensen scorer her mod Nijmegen i AEresdivis­ionen. I dag kan mesterskab­et bringes i hus, når Feyenoord på udebane møder Excelsior.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark