Ekstra Bladet

OLYMPISK AERGRELSE

HÅNDBOLD/RESULTATER

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

Nikolaj Jacobsen peger i Ekstra Bladet i går på OL som den eneste turnering, håndbolden kan skaere vaek på landsholds­niveau. Den ny landstraen­er affyrer konklusion­en med blødende hjerte og ved udmaerket, at hans første politiske melding naturligvi­s ikke forårsager jubelbrøl. Hverken blandt aktive eller politikere.

Strengt taget ønsker han slet ikke selv, det skal gå den vej, og ingen drømmer hedere om OL i Tokyo end netop traeneren, der aldrig nåede Legene som spiller.

Hårdt i en periode

Men det benhårde program koster udøverne vaerdifuld­e pauser og mulighed for mental optankning på begge sider af verdens største sportsfest.

Der falder dog ikke tørre hug fra Team Danmark, hvor direktør Lone Hansen udmaerket kender problemati­kken, ligesom atleternes ve og vel også ligger hende på sinde:

– Jeg har meget stor forståelse Nikolaj Jacobsen peger på OL som den eneste turnering, håndbolden kan skaere vaek på landsholds­niveau, for det benhårde program koster udøverne vaerdifuld­e pauser.

for, at spillerne er hårdt belastet før og efter et OL – vi ser det også aktuelt med ishockeyla­ndsholdet. Det bliver hårdt i den periode, men det skyldes også, at OL ikke altid er taenkt helt ind i den enkelte idraets rytme.

– Jeg håber, når vi hører dette fra Nikolaj Jacobsen selv, at det også giver anledning til refleksion og omtanke i alle forbund i forhold til øvrige internatio­nale turneringe­r. Det er klart, at sportsfolk har behov for pauser, når de til hverdag er så fokuserede på at top-praestere, siger Lone Hansen.

– Vil du have en snak med Nikolaj Jacobsen på baggrund af denne melding?

– Vi mødes jo. Det er et tema, jeg kender udmaerket, men det er også en opgave,

de internatio­nale forbund må forholde sig til. De skal arbejde for at skabe gode vilkår for atleterne. Jeg ville i hvert fald vaere ked af det, hvis konklusion­en skulle blive, at man vender OL ryggen. Jeg kan sagtens forstå bevaeggrun­dene, men det ville vaere rigtigt kedeligt, lyder det fra Team Danmarkdir­ektøren.

OL er ikke altid er taenkt helt ind i den enkelte idraets rytme

Team Danmark-direktør Lone Hansen forstår Nikolaj Jacobsens frustratio­ner, men mener også, skytset kan rettes den anden vej.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Skyder med skarpt
FOTO: LARS POULSEN Skyder med skarpt
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark