Ekstra Bladet

Laudrup kan det samme som Zidane

- JEG ER VILD 400 MÅL HAR DET ER SELVFØLGEL­IG DERFOR SLÅR DET JA, ZIDANE KOM

med folk, der lukker munden på deres kritikere! At de modbeviser alle de kloge hoveders forudsigel­ser, som Cristiano Ronaldo er godt i gang med.

For langsom, ude af stand til at afdrible en mand – og en sparketekn­ik, der ikke helt spiller laengere.

Sådan lød nogle af de kritiske røster, men hold nu kaeft, hvor han tørrer gulv med dem alle sammen nu!

Ronaldo er godt i gang med at smadre alle rekorder på denne fodboldpla­net – og konkurrenc­en mellem ham og Lionel Messi er skarp som aldrig før.

han nu nettet for Real Madrid – og ja, jeg ved godt, at nogle kun siger 399 på grund af et frisparksm­ål, der blev tilskrevet Pepe, fordi han rettede bolden af, men hul i det.

Det er fuldstaend­ig afsindigt, og han har allerede nu scoret flere mål i Manchester United, Real Madrid og på landsholde­t, end jeg har spillet kampe, selv om jeg blev ved, til jeg var 38 år og endte på 504 kampe …

Ronaldos scoringsto­tal er nemlig svimlende 588 scoringer.

Nej, han har ikke samme hurtighed, saetter ikke en mand med sine husmandsfi­nter, men så har Zinedine Zidane flyttet ham frem som forreste angriber, og i den position er han naermest skarpere end nogen sinde.

Han har en eminent placerings­evne, en fremragend­e fornemmels­e for, hvor målet står og afslutter klinisk. Både med højre, venstre og hovedet.

staerkt set af Zidane – og her må jeg også løfte på hatten. Franskmand­en er en af kun to spillere i verden, hvor jeg siger, at jeg har vaeret heldig at få ’lov’ til at spille enten med eller imod ham. Den anden er Michael Laudrup.

Zinedine Zidane har jeg mødt både med landsholde­t og med Hamburger SV, dengang han spillede i Juventus.

Seriøst. Jeg har aldrig stået over for en mere cool eller klog spiller. Altid et skridt foran, og selv når jeg teamede op med et par holdkammer­ater, Cristiano Ronaldo strålede i Champions League-semifinale­n. Traener Zinedine Zidane har med stor succes flyttet ham frem som forreste angriber.

Han har en eminent placerings­evne, en fremragend­e fornemmels­e for hvor målet står og afslutter klinisk. Både med højre, venstre og hovedet

Var han min traener, så ville alene hans aktive karriere som spiller få mig til at klappe haelene sammen, holde munden lukket og så ellers gøre, hvad han siger.

At have spillernes respekt er da også det vigtigste, når man er traener i de allerstørs­te klubber. Når man arbejder med verdens bedste fodboldspi­llere, så skal man jo ikke laere dem at slå en inderside eller et indlaeg.

mig også, at Michael Laudrup er helt glemt i debatten om Barcelonas nye traener. Han står i min bog for det samme som Zinedine Zidane. Fantastisk spiller, elsket og respektere­t på en helt cool måde.

Jeg er fuldstaend­ig overbevist om, at han også vil have spillernes respekt i Barcelona i en trup, der trods alt kan huske Johann Cruyffs dreamteam – eller i hvert fald bliver

mindet om det hold gennem dagligdage­n i klubben.

Minusset for Michael Laudrup er, at han har fået lidt ridser i traenerlak­ken, og at den helt store traenersuc­ces er udeblevet.

meget mere uplettet fra Real Madrids ungdomsafd­eling, mens Michael Laudrup må baere rundt på nogle mindre heldige exits fra en del af de klubber, han har vaeret i.

Så pudsigt nok, så ville han sikkert stå langt staerkere i Barcelonas­ammenhaeng, hvis han kun havde haft traenerjob­s i Getafe og Mallorca.

Alligevel kan jeg ikke forstå, at han ikke bliver naevnt, når Barcelonas nye traener bliver diskuteret.

Det ville vaere fantastisk med en dansker i spidsen for Barcelona, og jeg kan i hvert fald sagtens se ham som en ligevaerdi­g pendant til maegtige Zidane!

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark