Ekstra Bladet

Bridgeston­e klar med det daek, du kan køre hjem på efter en punktering. Det koster 50-75 kr. ekstra per daek.

- JENS OVERGAARD

Forestil dig et daek, hvor du ikke skal bekymre dig om punktering­er og dermed at skulle bøvle med donkraft, lappekit eller vejhaelp – og ikke mindst forsinkels­er.

Det er filosofien bag det nye “Driveguard”-daek, som Bridgeston­e som den første daekproduc­ent nu lancerer til eftermonte­ring. Her kan man efter en punktering fortsaette kørslen 80 km med op til 80 km/t., lover fabrikante­n. Og det samtidig uden at det går ud over komforten eller sikkerhede­n, hvilket bl.a. vil sige vejgreb og styreegens­kaber.

- Punktering­er kommer altid ubelejligt. Med de nye daek giver vi en bevidsthed om, at man altid kan køre videre og f.eks. nå sit fly, sit møde eller hente børnene i daginstitu­tionen, uanset hvad der sker. Det giver en tryghed og ro, siger Jesper Sørensen, der er teknisk chef hos Bridgeston­e.

Han peger på, at daekket passer meget godt ind i tidens ånd, hvor vi forventer bekvemmeli­ghed i hverdagen, men hvor både firmaer og familieliv er sat sammen, så alting skal fungere så rationelt så muligt, og der ikke er indregnet megen spildtid i programmet.

- Når man kører hjemmefra, er der jo ikke mange, der indregner en ekstra halv time til, hvis bilen nu skulle punktere, konstatere­r Jesper Sørensen.

Mere køling

Rent teknisk er daekket forstaerke­t i siderne og bygget op med en saerlig gummibland­ing, der er både staerkere og mere modstandsd­ygtig over for varme end et almindelig­t daek. Det har mere hårde sider end et normalt daek, mens det har større kølelamell­er, som hjaelper yderligere med kølingen, så det heller ikke bliver for varmt ved kørsel uden luft.

Der har i flere år vaeret helt punkterfri daek på markedet, men de har vaeret forholdsvi­s tunge og har i mange tilfaelde kraevet en speciel undervogn på bilen, hvilket har vaeret tilfaeldet hos BMW.

De har heller ikke kunnet fås til eftermarke­det, men det er altså tilfaeldet med Bridgeston­e, som er det første firma, der er klar her.

Med de nye daek giver vi en bevidsthed om, at man altid kan køre videre

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark