Ekstra Bladet

Rafael van der Vaart isolerer sig

- Dommer

Det knager og brager i de fuger, der holder samarbejde­t mellem Rafael van der Vaart og FC Midtjyllan­d sammen.

Hollaender­en fik mod Sønderjysk­E en halv time som indskifter, der på samme tid gav løfter og store advarsler.

For Rafael van der Vaart viste med sit touch og sine knivskarpe pasninger glimt af den verdenskla­sse-spiller, som for bare halvandet år siden spillede for 84.000 tilskuere på Camp Nou.

Men på den halve time faldt Rafael van der Vaart også med raketfart ned på flade fødder og lagde et tempo for dagen, som var oldboys vaerdig.

Hans langsommel­ige forsøg på at presse Troels Kløve i straffespa­rksfeltet i slutfasen var naermest tåkrummend­e pinligt og hindrede endegyldig­t FCM’s muligheder for et sent comeback.

– Jamen, Rafael van der Vaart kunne spille 20-25 minutter, så jeg havde valget mellem at starte med ham og skifte efter en halv time eller så bringe ham i 2. halvleg, forklarede Jess Thorup, da han blev spurgt, hvorfor hollaender­en atter var henvist til baenken.

Rafael van der Vaart drønede forbi pressen med den klassiske mobiltelef­on for øret, så han slap for at stoppe. Selv da Ekstra Bladet prøvede på at få hans reaktion til Ajax og Kasper Dolbergs plads i Europa Leaguefina­len, stoppede han ikke op.

Interviews nej tak

Og Rafael van der Vaart valgte så at bryde de normale husregler i klubben, da han ikke satte sig ned og spiste med resten af truppen på anlaegget i Haderslev, selv om det er vigtigt for restitutio­nen at spise efter kamp.

I stedet hastede Rafael van der Vaart ud i den ventende bus og sad og kukkelured­e der alene, indtil holdkammer­aterne havde tygget af munden.

Samtidig har FC Midtjyllan­d skaermet hollaender­en af fra pressen i dagligdage­n. Alle anmodninge­r om interviews bliver afvist. Rilwan Hassan, FCM (gult 19), Rømer, André, FCM (gult 28), Halsti, Markus, FCM (gult 66), Pierre Kanstrup, SDR (gult 70), Nissen, Rasmus, FCM (gult 70), Marcel Rømer, SDR (gult 73), Lukas Fernandes, SDR (gult 79), Mikael Uhre, SDR (gult 85), Nissen, Rasmus, FCM ( 90), Christian Jakobsen, SDR (gult 90)

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark