Ekstra Bladet

De tjener en årsløn på én finale

- Toft

350.000 kroner i nettofortj­eneste! Ikke nogen syg sum i fodbold, men i håndbold svarer det faktisk i runde tal nogenlunde til en paent profileret spillers årsløn i NFH, og derfor er entré-indtaegten fra lørdagens løjer i Arena Naestved heller ikke nogen ubetydelig faktor for falstringe­rnes økonomi.

Skal holdet ud i tre finalekamp­e med en ny og afgørende omgang i Naestved, stiger fortjenest­en selvsagt til det dobbelte.

– Det er selvfølgel­ig en paen sidegevins­t, men det vigtigste er naturligvi­s det sportslige og den stolthed, der følger med til en hel landsdel. TV2 sender på landsdaekk­ende tv, og sponsorern­e bliver glade, siger eventchef Søren Jakobsen.

Lad os vinde i to

Økonomien får dog hverken Søren Jakobsen eller den kommerciel­le direktør Kristian Jakobsen til at håbe en tredje finalekamp.

– Nej, lad os endelig afgøre det på to. Det allervaers­te scenarie er selvfølgel­ig, at vi TABER over to kampe, siger direktøren.

1976 falstringe­r og lollikker har købt billet til Arena Naestved, hvor kapacitete­n siger 3200 tilskuere. Faktisk kunne NFH ikke rumme sine egne sponsorer og saesonkort­holdere hjemme i den gamle hal i Nykøbing, fordi København Håndbold skal have ti pct. til sine fans, og den massive tv-daekning koster yderligere omkring 100 pladser i den utidssvare­nde hal ved Tingsted Å.

– Skulle vi have spillet i Nykøbing, ville vi have vaeret tvunget til at afvise folk, der har saesonkort. Hvordan skulle vi sortere blandt dem, spørger Søren Jakobsen.

Kampen var udsolgt på få timer, og NFH kunne let have solgt 5000 billetter til opgøret. Største problem på de kanter er naesten, at der kun er plads til 140 ’roeligans’ i returen om en uge på Frederiksb­erg.

– Vi kunne have sendt 1000 fans derind, siger Kristian Jacobsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark