Ekstra Bladet

Dyre laerepenge LIVERPOOLS SKAEBNEKAM­P

- DER RESTERER KUN LANG, AT SAESONEN ER CHAMPIONS LEAGUE I LIVERPOOL I DAG Man. City-Leicester 3 Sport 2 I MORGEN

Jürgen Klopp blev sidste sommer advaret om sin smalle trup, men ignorerede kritikken. Nu har han laert lektien på den hårde måde.

et par runder af Premier League, og for Liverpool kan saesonafsl­utningen naermest ikke komme hurtigt nok.

De slaeber sig af sted og forsøger desperat at komme over den målstreg, der hedder top fire, men det har ikke set rigtig godt ud i de seneste mange kampe.

Det er ikke et specielt godt tegn inden weekendens opgør mod West Ham, som måske er saesonens allervigti­gste overhovede­t for Liverpool.

Man har godt nok vundet vigtige udekampe mod Stoke, West Bromwich og Watford på det seneste med et anderledes og mindre naivt udtryk end tidligere på saesonen.

Det har man vaeret tvunget til på grund af skader hen over foråret til nøglespill­ere som Adam Lallana, Philippe Coutinho og Jordan Henderson og på grund af, at man har en helt ekstremt smal trup.

Det blev Jürgen Klopp advaret om sidste sommer, men han ignorerede kritikken. Han er blevet klogere siden, tror jeg.

Men de resultater har vaeret overrasken­de, og man kan naesten sige, at Liverpool har forsøgt at sprinte en maraton. Saesonen begyndte fantastisk, men man har virkelig set slidt ud på de seneste mange kilometer, og nu kommer så opløbet.

er en af de ting, som Jürgen Klopp har fået at vide igen og igen, da han kom til Premier League. Man er nødt til at have en større bredde end i andre ligaer.

Men han har ikke troet på det – før nu. For nu har han oplevet, hvor stor betydning sådan en lang saeson får på spillerne. Og det altså selv om Liverpool ikke har spillet europaeisk­e kampe.

Det vil man meget gerne efter sommerferi­en, og når jeg siger, at West Ham-kampen er saesonens vigtigste, så handler det selvfølgel­ig om, at Champions League-kvalifikat­ion er vigtigere for Liverpool, end det er for de andre klubber, der jagter top fire i disse dage.

Manchester United viste sidste sommer, at det ikke var altafgøren­de for dem som klub, om man var med i Champions League eller ej. Man hentede verdens dyreste spiller og tiltrak Zlatan Ibrahimovi­c alligevel.

Og det ligner mere af det samme denne sommer – uanset hvad der nu sker i Europa League-finalen og i Premier League-afslutning­en.

Hos Arsenal er man kendt for at vaere en klub med en god økonomi, hvor der er styr på langt det meste, og man ligger i London. Så en saeson uden Champions League tror jeg heller ikke nødvendigv­is er den største katastrofe.

er selvfølgel­ig uhyggeligt vigtigt for Pep Guardiola – mere end det er for Manchester City faktisk.

Alligevel vil jeg mene, at forskellen på at vaere med i Champions League eller ej er størst for Liverpool.

Helt generelt kan man sige, at Champions League eller deltagelse i den store europaeisk­e klubturner­ing er blevet en vigtigere faktor, end det nogen sinde har vaeret tidligere.

Champions League på cv’et er blevet et statussymb­ol for de bedste spillere. Da jeg selv spillede, var det helt anderledes. Dengang betød det mere at have status af landsholds­spiller.

havde vi en af Europas aller-allerbedst­e spillere i John Barnes, men han overvejede aldrig at skifte vaek, selv om engelske klubber ikke kunne deltage i Europa Cuppen i den periode.

For Liverpool vil det denne sommer vaere altafgøren­de for, hvilke spillere man kan tiltraekke. 13.30 16.00 Bournemout­h-Burnley 16.00 Middlesbro­ugh-Southampto­n 16.00 Sunderland-Swansea 18.30 Stoke-Arsenal

Champions League på cv’et er blevet et statussymb­ol for de bedste spillere. Da jeg selv spillede, var det helt anderledes. Dengang betød det mere at have status af landsholds­spiller

Man er sat i forbindels­e med forsvarssp­illeren Virgil van Dijk fra Southampto­n, men man kan ikke forestille sig, at han ender med at vaelge Liverpool frem for eksempelvi­s Chelsea eller Manchester City, hvis han skal spille Europa League. Det samme gør sig formentlig gaeldende for det store midtbaneta­rget Naby Keita, som man håber på at kunne lokke til Anfield fra RasenBalls­port Leipzig – som vel at maerke allerede er kvalificer­et til Champions League.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark