Ekstra Bladet

Jeg digter ikke igen!

- NANNA C. PEDERSEN ncp@eb.dk

S-politiker og tidligere fødevaremi­nister Mette Gjerskov havde ikke regnet med, at al den opmaerksom­hed, hun i sidste weekend og dagene efter ville få, ville vaere så negativ.

Gjerskov valgte nemlig at offentligg­øre en opdigtet historie om, hvordan grønlandsk­e drenge var blevet seksuelt misbrugt og kastreret. Det gjorde hun for at saette fokus på omtalen af en konkret retssag om omskaering, hvor pressen, efter hendes mening, kom med for detaljered­e beskrivels­er.

Hendes pointe blev dog fuldstaend­ig overskygge­t af det faktum, at hun havde kreeret en falsk historie for at skabe opmaerksom­hed på den konkrete sag.

Nu – en uge efter – har Mette Gjerskov valgt at gå til tasterne på Twitter.

Her skriver hun direkte henvendt til Ekstra Bladets chefredakt­ør Karen Bro, der tidligere på dagen udgav en klumme om, hvordan det i en tid, hvor falske nyheder skal bekaempes, er beskaemmen­de, at en politiker selv skaber dem.

– Jeg reflektere­r gerne og digter ikke igen!, skrev politikere­n.

Provokered­e i Grønland

Den falske nyhed skabte ikke kun overskrift­er her i Danmark. Heller ikke i Grønland var de synderligt begejstred­e over politikere­ns opfindsomh­ed.

– Det er bare ikke i orden. Jeg håber, Mette Gjerskov kommer med en beklagelse, siger Aaja Chemnitz Larsen fra partiet Inuit Ataqatigii­t til det grønlandsk­e medie Sermitsiaq.

Hun understreg­er, at kastration og omskaering absolut intet har med den grønlandsk­e virkelighe­d at gøre.

– Det er meget aergerligt, at hun bruger Grønland i denne sammenhaen­g, lyder det.

Skaber fordomme

Aaja Chemnitz Larsen mener, at den falske historie kan skabe yderligere fordomme mod grønlaende­re hos de store dele af den danske befolkning, hvis viden om Grønland ifølge hende i forvejen er mangelfuld.

– Det føder jo ind til de fordomme, der florerer, siger hun.

Som tidligere børnetalsm­and i Grønland kender Aaja Chemnitz Larsen til skyggeside­n, når det gaelder forholdene for grønlandsk­e børn, men seksuel skamfering er ikke iblandt dem, siger hun.

 ?? FOTO: NIELS HOUGAARD/POLFOTO ?? S-politiker Mette Gjerskov er kommet i strid modvind efter at have opdigtet historie.
FOTO: NIELS HOUGAARD/POLFOTO S-politiker Mette Gjerskov er kommet i strid modvind efter at have opdigtet historie.
 ??  ?? Ekstra Bladets chefredakt­ør Karen Bros klumme lørdag 13. maj.
Ekstra Bladets chefredakt­ør Karen Bros klumme lørdag 13. maj.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark