Ekstra Bladet

Gem gaverne for tyven

Mens teenageren bliver konfirmere­t, går tyvene på rov på kirkens parkerings­plads

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk

Tag gaverne under armen til konfirmati­onen. Grådige tyve er nemlig på rov på kirkernes parkerings­pladser. En stigning i antallet af bilindbrud får nu politiet til at minde saesonens konfirmati­onsgaester om at tage gaver og kontanter med sig, når de skal i kirken.

Det er blandt andet politiet i Nordsjaell­and og Midt- og Vestsjaell­and, som det seneste døgn er blevet kontaktet af aergerlige borgere, der har haft uønsket besøg i bilen under konfirmati­onsceremon­ien.

– Vi har haft ni tilfaelde ved fire forskellig­e kirker i går, fortaeller vagtchef Michael Hansen fra Nordsjaell­ands Politi.

Stigning i tyverier

Fire af de ni episoder var ved samme kirke.

– Vi har bemaerket, at der pludselig var en stigning i antallet af tyverier fra personbile­r det sidste døgn, og da vi så kiggede naermere, kunne vi se, at mange af dem er fra parkerings­pladser ved kirker, siger vagtchefen, som uddyber, at det saerligt er parkerings­pladser foran kirker i Lyngby og Holte, som har vaeret udsat.

Ifølge vagtchefen er det helt tydeligt konfirmati­onsgaverne, tyvene er på rov efter.

Går efter gaver

Også i Midt- og Vestsjaell­and har politiet haft travlt med anmeldelse­r om tyveri fra biler. Ved én kirke alene havde tre biler fået knust ruderne. Tyvene slap vaek med et større kontant beløb, en iPad og nogle mobiler fra to af bilerne.

– Det er foregået, mens anmelderne har vaeret til konfirmati­on i kirken, og det er selvfølgel­ig rigtig kedeligt, siger vagtchef René Søe Pedersen fra Midt- og Vestsjaell­ands Politi.

Taenk dig om

På grund af store bededag har fredagen vaeret ugens helt store konfirmati­onsdag, men også på søndag forventes flere af landets unge at lade sig konfirmere.

Derfor råder politiet nu folk til at taenke sig ekstra godt om, inden de besøger kirken og lader bilen stå.

– Hvis man absolut skal efterlade gaver og vaerdigens­tande i bilen, så laeg dem i bagagerumm­et. Lad nu vaere med at gøre det nemt for tyvene, lyder opfordring­en fra vagtchef René Søe Pedersen.

Ifølge vagtchefen er det helt tydeligt konfirmati­onsgaverne, tyvene er på rov efter

 ?? FOTO: CECILIE SMETANA/POLFOTO ??
FOTO: CECILIE SMETANA/POLFOTO
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark