Ekstra Bladet

Tvang 83-årig med på køretur

HJEMMERØVE­R

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk

Fyns Politi efterlyser vidner i en maerkvaerd­ig sag om hjemmerøve­ri natten til lørdag.

Her blev en 83-årig kvinde omkring klokken 1.30 udsat for et groft hjemmerøve­ri, da en gerningsma­nd med trusler og vold tiltvang sig adgang til kvindens bopael på Thomas Overskous Vej i Odense.

Forlod hende og vendte tilbage

Under hjemmerøve­riet fandt gerningsma­nden kvindens bilnøgler og forlod efterfølge­nde bopaelen for at køre til Sydbanks haeveautom­at på Rugårdsvej 176 i Tarup.

– I mellemtide­n har hun ikke mulighed for at hente hjaelp, for han har foretaget sig nogle ting, som gør, at hun forbliver på stedet, mens han er ude af huset, siger vagtchef Anders Furbo Therkelsen uden at ville uddybe naermere.

Efter kort tid vender gerningsma­nden tilbage til huset på Thomas Overskous Vej. Denne gang tvinger han sit 83-årige offer med ud i bilen og kører hendes tvaers gennem byen for derefter at flygte fra stedet ad Kerteminde­stien mod øst i Odense.

– Da han er gået fra bilen, kører foruretted­e selv op til politiet og melder episoden, siger vagtchefen om den 83årige kvinde, som efter omstaendig­hederne har det godt og er ved godt mod.

Talte dansk

Den aeldre kvinde kunne dog ikke kaste lys over, hvorfor gerningsma­nden valgte at køre hende ca. fire kilometer vaek fra bopaelen og stoppe på et ukendt sted ved Grønlandsg­ade i Odense. Heller ikke politiet kan give et bud på røverens intentione­r.

– Hvis vi kunne svare på det, så var vi kommet et stort skridt videre. Der er ikke noget, som peger på hvorfor. Han har sagt nogle få ting til hende, men intet af det har kunnet begrunde, hvorfor hun skal med ud og køre, siger Anders Furbo Therkelsen.

Gerningsma­nden beskrives som ca. 170 cm. høj. Almindelig til spinkel af bygning. Iført grå regnjakke med blå aftegning og haette samt hue som daekkede ansigtet. Han talte dansk.

Fyns Politi vil i forbindels­e med episoden gerne høre fra vidner, der har set kvindens bil i tidsrummet mellem kl. 1.30 og 2.45 natten til lørdag. Herunder saerligt oplysninge­r vedrørende føreren af bilen.

Kvindens bil, som røveren kørte hende vaek i, er en sølvfarvet Toyota Rav 4 med registreri­ngsnummer SC 96318.

Fyns Politi vil også gerne høre fra vidner, der har set eller hørt noget på eller omkring Thomas Overskous Vej i Odense forinden eller på gerningsti­dspunktet klokken 1.30.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark