Ekstra Bladet

Bottas taet på Mercedesfo­rlaengelse

-

MONTMELO (Ekstra Bladet): Årets Formel 1-saeson byder på muligheder for en omfattende kørerrokad­e med kontraktud­løb hos både store teams som Mercedes og Ferrari samt superstjer­nen Fernando Alonso.

Men skal man tro den legendaris­ke finske journalist Heikki Kulta fra avisen Turun Sanomat – der som regel har ganske godt styr på, hvad de finske Formel 1-kørere foretager sig – så er naeste års plads ved siden af Lewis Hamilton hos Mercedes ved at vaere besat.

Efter et solointerv­iew med teamboss Toto Wolff fredag vendte den finske journalist yderst tilfreds tilbage til pressecent­eret på Circuit Barcelona-Catalunya uden at ville afsløre praecist, hvad han havde fået at vide. Dagen efter blev historien trykt.

Vist sit vaerd

– Valtteri viste allerede sit vaerd i det tredje løb med pole position i Bahrain, og det efterfølge­nde løb vandt han i Rusland. Han har tilpasset sig holdet fremragend­e. Han skal bare fortsaette med at praestere på på dette niveau. Han passer godt til os til, siger Toto Wolff.

Da parterne indledte forhandlin­gerne efter Nico Rosbergs overrasken­de karrierest­op, brugte Valtteri Bottas det gamle rally-slogan ‘if you want to win – hire a fin’. Som optakt til weekenden i Spanien fastslog en selvsikker Bottas, at hans mål var at blive laenge hos Mercedes og vinde mesterskab­er for dem.

Forelagt det citat konstatere­de Toto Wolff:

– Det er en rigtig god kommentar, for det er praecis, hvad vi ønsker.

Hvilket får den erfarne, finske journalist til at føle sig overbevist om, at en aftale er naert foreståend­e.

Overvejer alt

En forlaengel­se synes også logisk, eftersom Toto Wolff indtil dette års Mercedesko­ntrakt var en del af den hurtige finnes management.

Både Fernando Alonso og Sebastian Vettel har kontraktud­løb efter denne saeson og har vaeret sat i forbindels­e med det ledige Mercedes-saede. Tyskeren var uforståend­e over dem, hvorimod spanieren ikke laegger skjul på, at han overvejer alle muligheder.

– Jeg er glad for teamet, men vi vinder ikke, så hvis vi mellem nu og til september-oktober er i en position, hvor jeg tydeligt kan se en mulighed for at vinde i 2018, vil jeg gerne blive. Hvis ikke, er jeg er mere end glad for at tale med alle andre, sagde Fernando Alonso forleden i Barcelona.

 ??  ?? Valtteri Bottas får rosende ord af sin teamboss, Toto Wolff.
Valtteri Bottas får rosende ord af sin teamboss, Toto Wolff.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark