Ekstra Bladet

OB står med gode chancer for avancement i Europa League-playoff

- Mathias Greve, OB Gennemsnit

ODENSE (Ekstra Bladet): ’Europa, Europa, Europa ... Odense skal tilbage i Europa.’

OB-tilhaenger­nes drømme om internatio­nal bold lever fuldt og helt efter fynboerne lørdag eftermidda­g vandt 3-1 over Silkeborg.

En sejr, som cheftraene­r Kent Nielsen iscenesatt­e fra baenken midt i 2. halvleg, da han valgte at ofre overtidshe­lten fra OB’s seneste hjemmekamp mod AC Horsens, Jens Jakob Thomasen, og give Mathias Greve chancen.

Fyraften

Ti minutter senere var 1-1 blevet forvandlet til 3-1 med et stort fingeraftr­yk fra rygnummer 21, Greve.

Først bragte Mathias Greve OB foran, da han med den indskifted­es energi var hurtigst fremme ved Jacob Barrett Laursens flade tvaerpasni­ng, og kunne støde den simple afslutning over mållinjen.

Et mål som naeppe var blevet til noget, hvis Jens Jakob Thomasen fortsat var i aktion. Den elegante tekniker havde forsøgt meget i 2. halvleg, men havde en fejlprocen­t på noget naer 100, da Kent Nielsen valgte at signalere fyraften.

Og Kent Nielsen kunne klappe sig selv på ryggen for den beslutning med et kvarter igen, da Mathias Greve flot sendte Rasmus Festersen solo mod Thomas Nørgaard. Silkeborg-keeperen halvklared­e forsøget, men returen faldt ned til Festersen, der kunne flugte 3-1-målet i det tomme net.

Tør for idéer

– Det virkede til, at vi var løbet lidt tør for idéer, og de udskiftnin­ger var et forsøg på at få et frisk pust, sagde OBtraener Kent Nielsen, som dog tog Jens Jakob Thomasen i kraftigt forsvar oven på den kiksede 2. halvleg.

– Det har vaeret en lang saeson for Jens Jakob Thomasen, og han spiller en position, hvor der stilles meget høje krav. Jeg synes, han bidrog med meget i dag, og han har betydet meget for os i mange kampe i saesonen, fastslog Kent Nielsen.

– Alle kunne jo se, at det var et fantastisk indhop, som Mathias Greve leverede. Det er dejligt at vide, at jeg spiller på et hold, hvor der er folk på baenken, der kan gøre en forskel, sagde OB’s første målskytte, Rasmus Jönsson.

– Vi skal ikke tage noget for givet. Vi har kvaliteter­ne til at komme videre, og vi har et godt udgangspun­kt før kampen tirsdag, sagde han.

Skal udnyttes

– Hvis kampen i Silkeborg bliver noget lig denne, så ligger der en del chancer og venter. Så det skal vi prøve at minimere. Der var lidt for åbent efter min smag, sagde Kent Nielsen, som mente, at OB med 3-1-sejren var i en position, som holdet bør kunne udnytte til at komme videre i opløbet om Europa.

Der var lidt for åbent efter min smag

Thomas Nørgaard .............. 4 Tobias Salquist .................. 4 Dennis Flinta ...................... 3 Simon Skov Jakobsen (79) 3 Jens Martin Gammelby ..... 5 Ibrahim Moro ..................... 2 Sammy Skytte ................... 3 Mikkel Cramer (82) ............ 2 Robert Skov ....................... 3 Niklas Helenius .................. 4 Emil Scheel (71) .................. 3 (79) Davit Skhirtladz­e ....... -1 (82) Gustav Klitgaard Dahl -1 (71) Jeppe Okkels ............... -1

..................... 3,3

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark