Ekstra Bladet

Før Atalanta: I gang med italiensk for begyndere

- Gisle

Andreas Cornelius er i fuld gang med at forbedre sig på tilvaerels­en som Atalantasp­iller.

FCK-angriberen skifter til sommer til klubben fra Bergamo og skulle gerne kunne sige andet end ciao, pizza og spaghetti, når han saetter sine dyre fødder på italiensk jord.

– Jeg er begyndt at laere italiensk. Jeg har planlagt 40 lektioner med en privatlaer­er, inden jeg tager af sted, så det bliver rimelig intensivt.

– Jeg er opmaerksom på alle de praktiske ting, når man skifter til et nyt land, og det er endnu svaerere, når der er en sprogbarri­ere. I starten bliver det svaert at tale med folk, men det er en del af det. Heldigvis har jeg så meget erfaring som fodboldspi­ller, at jeg ved, hvad der skal ske på banen. Alt det sportslige har jeg godt styr på, siger Cornelius, der har vaeret jagtet af Atalanta laenge.

Allerede i det sene efterår hørte han om interessen første gang, og i januar forsøgte italienern­e at købe ham.

– De var meget interesser­ede i mig, og min agent (Per Steffensen, red.) snakkede en del med dem, men timingen var ikke den bedste.

– Men jeg ved, at de har fulgt mig i meget lang tid og vaeret grundige. De ved, hvad de får, og det er vigtigt for mig, så de ikke tror, at de får en lille driblende 10’er. Det er meget let at se, hvad man får, siger den store, staerke landsholds­angriber.

I Atalantas scoutingaf­deling sidder personer, der var ansat i Sunderland, dengang den nordengels­ke klub havde kontrovers­ielle Paolo Di Canio som manager. Og faktisk var Sunderland – på de nuvaerende Atalanta-scouts anbefaling – interesser­ede i Andreas Cornelius tilbage i 2013, men det blev Cardiff, der løb af med ’Corner’.

Atalanta har betalt i omegnen af 33,5 mio. kr. for angriberen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark