Ekstra Bladet

Masser på spil

- VEJRET SIGNALERER INTET, DET ER NOGLE VIL JO ALLIGEVEL ER NETOP

måske ikke ligefrem sommerfest, men ikke desto mindre har FCK sendt invitation­erne ud. Til fest i Parken, hvor mesterskab­et skal fejres, og Brøndby skal med som gaester!

Det er selvfølgel­ig en stor triumf for FCK, at det lige netop er aerkerival­erne fra Brøndby, der skal se på, at FCK fortjent modtager hyldesten for et suveraent hjemført mesterskab.

Så må vi se, hvem der indtager dansegulve­t, og hvem der haenger i baren …

der tyder på, at Brøndbys spillere leger med og laver en aeresport, som FCK-spillerne kan løbe igennem. Måske fordi de er bange for at pisse deres egne fans af, men kom nu!

Det ville da vaere cool – og når Arsenal-spillerne i 2013 på hjemmebane kunne gøre det for Manchester United, og Real Madrid-spillerne er løbet igennem en port af Barcelona-spillere på Bernabeu i 2008, så burde det også kunne lade sig gøre i Parken.

Vi må se – det vil i hvert fald vaere en fed gimmick og vise noget klasse. Man skal aldrig vaere for stor eller stolt til ikke at kunne anerkende andres praestatio­ner.

Måske er forholdet mellem de to klubber for betaendt, men jeg kan ikke forestille mig, at det er spillerne, der ikke vil. Jeg kan i hvert fald ikke se, at der skulle gå noget af dem for at gøre det.

påstå, at det er et fløjtende ligegyldig­t derby i København. Ingen af holdene har noget som helst at spille for, men jeg vil alligevel påstå, at det er noget vrøvl.

En kamp mellem FCK og Brøndby er med afstand det klart største opgør i dansk fodbold og bør aldrig vaere ligegyldig – og der er da i mine øjne også masser at spille for.

Håneretten og prestigen blandt spillere og ikke mindst fans.

FCK vil selvfølgel­ig gerne gå ubesejret igennem saesonen, og det skal lige netop Brøndby ikke have lov til at ødelaegge,

Brøndby vil omvendt gerne stikke en kaep i den drøm – og i øvrigt få sat i en prop i det hul, der fortaeller, at de ikke har vundet i Parken siden 19. september 2004! FC København og Brøndby vil altid kaempe som gale for at vinde derbyet, også selv om mesterskab­et er afgjort.

En kamp mellem FCK og Brøndby er med afstand det klart største opgør i dansk fodbold og bør aldrig vaere ligegyldig

Sparer de en del profiler, så kan de ryge ind i en øretaeve, og det vil i hvert fald ikke gavne som optakt til pokalfinal­en.

Så lad os nu se de to hold i staerkeste opstilling.

Også for at få en pejling på, hvor de to mandskaber står her 14 dage før pokalfinal­en. Har Alexander Zornigers kraevende spillestil slidt så hårdt på spillerne, at de kan maerke det her sidst på saesonen.

fysisk fight, pres og en evig jagt på FCK’erne Brøndbys chance i Parken. Som Atlético Madrid også viste i onsdagens Champions League-kamp mod

Real Madrid, der aldrig fik ro.

Og FCK? Er der gået mesterskab­sfest og udlandsdrø­mme i truppen, eller er motivation­en stadig knivskarp på det hold, der i min optik er det bedste FCK-mandskab nogen sinde.

Det er i øvrigt også Andreas Cornelius’ sidste chance i denne omgang for at score mod Brøndby i en Superliga-kamp.

Det har FCK-profilen nemlig aldrig prøvet før, så den er også i spil, når vi skal finde alle de gode argumenter for, at der er masser af fede detaljer i et opgør, der aldrig bliver ligegyldig­t eller uinteressa­nt.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ??
FOTO: LARS POULSEN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark