Ekstra Bladet

Elbilejere skal have det lettere: Sådan hjaelpes de på vej

Vejdirekto­ratet vil gøre det lettere at bevaege sig rundt i Danmark i elbil, og derfor saetter de flere ladestande­re op langs de danske motorveje

- NIELS FRIIS

10 nye ladestande­re til elbiler langs de danske motorveje skal sikre, at det bliver lettere at komme rundt i landet i elbil. I forvejen er der opstillet ladestande­re godt 20 steder langs motorvejen­e i Danmark, men nu bliver netvaerket udbygget til glaede for elbilejere.

- Elbiler vil fylde mere og mere i fremtidens transport. Med flere ladestande­re sat op på kommerciel­le vilkår langs motorvejen­e bliver det grønnere transports­ystem bundet bedre sammen, så det bliver nemmere for trafikante­rne at tage elbilen, når de skal på laengere ture, siger Ole Birk Olesen (LA), transport-, bygnings- og boligminis­ter.

De 10 nye ladestande­re skal stå på rasteplads­er i Nordjyllan­d, Midtjyllan­d og Nordvestsj­aelland.

- Åbningen af de nye ladestande­re Flere ladestande­re langs de danske motorveje skal det gøre det lettere at komme rundt i landet i elbil. gør det endnu nemmere for folk med elbiler at lade deres køretøjer op, når de kører rundt i Danmark, og det er samtidig i tråd med regeringen­s målsaetnin­g om, at udbygninge­n af ladeinfras­truktur til eksempelvi­s elbiler skal vaere markedsdre­vet, siger Ole Birk Olesen.

Skal stå klar til efteråret

Ladestande­rne bliver opstillet af firmaet E.ON Danmark A/S, der netop har vundet et udbud, som Vejdirekto­ratet har gennemført.

De skal stå klar sidst på efteråret og vil kunne betjene alle de gaengse typer af elbiler på markedet herhjemme, således at de tilgodeser så mange bilister med elbiler som muligt.

- Vi oplever et stigende behov for et mere fintmasket hurtiglade­rnetvaerk fra vores kunder. Derfor er det et stort og vigtigt skridt, at vi nu kan opsaette 10 nye hurtiglade­re på strategisk­e og attraktive beliggenhe­der, som vi ved, danske elbilister laenge har efterspurg­t, siger Tore Harritshøj, adm. direktør i E.ON.

Elbiler vil fylde mere og mere i fremtidens transport.

 ?? FOTO: COLOURBOX ??
FOTO: COLOURBOX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark