Ekstra Bladet

ALLE GODE GANGE 17

RAEDSELSST­ATISTIK: Andreas Cornelius har spillet en fremragend­e saeson og er Superligae­ns pointkonge, men FCK-angriberen har stadig ikke prøvet at score mod Brøndby. Det er ellers det hold, som han har mødt flest gange

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

At spørge en FCK’er hvem han helst vil score imod, svarer nogenlunde til at spørge paven, om han tror på Gud …

Vil du derimod vide, hvordan det føles at score imod Brøndby, er det langtfra alle i Ståle Solbakkens trup, der kan svare. Og topscorere­n Andreas Cornelius er i hvert fald ikke den rette at spørge.

Der er intet dansk hold, FCK-angriberen har mødt så mange gange som klubben fra Vestegnen.

16 gange er det sket, og 16 gange har den 24-årige landsholds­angriber forladt banen uden at have passeret Michael Tørnes, Lukas Hrádecky, Frederik Rønnow, eller hvad der nu ellers har stået i vejen.

Andreas Cornelius er sine 16 derby-opgør blevet stoppet af målmaend, overligger og stolper, og han venter fortsat på at fejre sin første scoring mod aerkerival­en.

– Jeg tror, at jeg har ramt lidt af det hele mod dem, men det er sgu ikke noget, jeg går så meget op i. Jeg har vundet eller spillet uafgjort i de fleste kampe mod Brøndby.

– Jeg tror kun, at jeg har prøvet at tabe én eller to gange derude, siger Andreas Cornelius, som man ikke behøver minde om statistikk­en.

Den glemsomme

Selv om han i FCK har praedikate­t som ham den glemsomme, har han helt styr på sine tal.

FCK-topscorere­n ved, at FC Midtjyllan­d er hans yndlingsmo­dstander – syv mål i 13 kampe – og han naevner selv de 12 mål og syv assists, han har lavet i Superligae­n i denne saeson.

Det har vaeret den bedste saeson i karrieren for den kommende Atalanta-angriber. Også bedre end gennembrud­ssaesonen 2012/13, hvor han med 18 mål ellers blev Superliga-topscorer.

Den saeson gik han ikke glip af mange minutter og spillede vaesentlig­t mere, end han har gjort i denne.

Men hans målsnit er marginalt bedre i denne saeson, og han har lavet seks assists flere end i 2012/13.

Topscorerl­istens frontduo, FC Nordsjaell­ands Marcus Ingvartsen og Brøndbys Teemu Pukki, bruger i snit faerre minutter på at score et mål end Andreas Cornelius.

Og FCN’s Ernest Asante bruger faerre minutter på at lave en assist end den store FCK’er.

Men slår man mål og assists sammen, kan ingen hamle op med Andreas Cornelius.

Superligae­ns pointkonge

Han har vaeret involveret i 19 Superliga-scoringer og har i snit bare brugt 89,7 minutter på enten at score et mål eller laegge op til et.

Det gør ingen bedre i Superligae­n.

Superligae­ns pointkonge holdt sit snit, da FC København anden påskedag vandt 1-0 på Brøndby Stadion.

Med hovedet lagde han op til Benjamin Verbic, der sikrede københavns­k sejr på Vestegnen. Men sit eget nul fik han ikke slettet. Forklaring udbedes!

– Det er som regel taette kampe uden så mange chancer, så det kan vaere lidt tilfaeldig­t, hvem der lige får scoret.

– Jeg håber da at score mod Brøndby, men jeg håber endnu mere, at vi slår dem. Jeg vil hellere vinde begge kampe og ikke score, end at jeg scorer, og at vi taber én af dem, siger Andreas Cornelius.

Ingen guldrivali­sering

FCK og Brøndby mødes to gange inden for halvanden uge. Søndag er der topmøde i Parken i Superligae­n, Kristi himmelfart­sdag laegger samme stadion graes til pokalfinal­en mellem de to rivaler.

– Det er de sjove kampe at spille. Det er altid godt knald på med mange tilskuere. Men det er først for alvor i denne saeson, at Brøndby … jeg vil ikke sige, at de har vaeret taet på os, men de ligger nummer to, selv om de er 16 point efter.

– Det er ingen rigtig guldrivali­sering endnu, men de er i hvert fald de naermeste forfølgere. Det har vi ikke prøvet før, og det gør det selvfølgel­ig også lidt sjovere, siger Andreas Cornelius, der før dagens opgør er oppe på 1259 målløse minutter mod Brøndby.

Det svarer til 20 timer og 59 minutter.

– Ja, det er skidt, siger Andreas Cornelius med et grin fyldt med selvtillid.

– Men det er lige meget. Vi har jo vundet. Hvor mange timer siden er det ikke, at de har vundet over os …

Det har han ikke svaret på, men det er trods alt ’kun’ godt halvandet år og ti og en halv times fodbold siden, at det skete.

Det er som regel taette kampe uden så mange chancer, så det kan vaere lidt tilfaeldig­t, hvem der lige får scoret

 ??  ?? Den gule forbandels­e Andreas Cornelius aergrer sig over en braendt angriber er gået fra banen mod aerkerival­erne
Den gule forbandels­e Andreas Cornelius aergrer sig over en braendt angriber er gået fra banen mod aerkerival­erne
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? chance mod Brøndby. Den store e 16 gange uden at score.
FOTO: LARS POULSEN chance mod Brøndby. Den store e 16 gange uden at score.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark