Ekstra Bladet

Vi tilgiver ham aldrig

I DATTER DRAEBT I VOLDSORGIE Mor skal gennem smertefuld­e dage, når Marc Lindeskovs dødbringen­de overfald på Sara Huus Lind udpensles i Retten i Svendborg

- TORBEN RASK trl@eb.dk

Otte måneder efter at den livsglade, 23-årige Sara Huus Lind blev taesket ihjel af sin jaevnaldre­nde kaereste, Marc Meyer Lindeskov, har smerten, savnet, sorgen og vreden ikke fortaget sig en millimeter hos den unge kvindes naermeste pårørende, tvaertimod.

For foraeldren­e Alex Jensen og Laila Lind og storebrode­ren Benjamin på 26 år bliver verden aldrig den samme som inden 17. september i fjor, da Marc Meyer Lindeskov i et ubegribeli­g vanvittigt voldsorgie – formentlig drevet af jalousi – gik amok og med sine bare naever, knae, spark og trampen taeskede den spinkle kvinde så brutalt, at omfanget af hendes skader havde en ufattelig karakter.

Håber på hård straf

Torsdag og fredag skal en domsmandsr­et anført af dommer Anders Munch-Jensen ved Retten i Svendborg tage stilling til, om Marc Meyer Lindeskov kan dømmes for drab, eller om hans erkendte overfald på kaeresten var et udslag af grov vold med døden til følge. Det sidste vil Marc Meyer Lindeskovs forsvarer, advokat Annette Petersen, forsøge at overbevise retten om.

– Vi tilgiver ham aldrig og håber, at han får den hårdest mulige straf og aldrig bliver løsladt igen. For hvem siger, at han ikke kan finde på at gøre noget lignende, når han engang lukkes ud i friheden.

– Hvis jeg kender ham ret, vil han bare vaere kold og sidde og glo ud i luften. Skulle han mod forventnin­g vise anger og krokodille-tårer, får han ingen medfølelse fra mig, siger Laila Lind om udsigten til over to dage at blive konfronter­et med enhver foraelders vaerste mareridt.

Forsvarer Annette Petersen ønsker ikke at udtale sig om hverken sagen eller sin klients tilstand i forbindels­e med sin nu otte måneder lange varetaegts­faengsling.

– Når dommen er afsagt på fredag, er det muligt, at jeg vil udtale mig mere specifikt, siger Annette Petersen.

253 dages evig smerte

Mens Saras far, Alex Jensen, bliver hjemme, vil Laila Lind og broderen Benjamin vaere på tilhørerpl­adserne i retten, når specialank­lager Marianne Birck, Fyns Politi, gennemgår de raedsler og den brutalitet, som Sara Huus Lind oplevede i sine sidste, forfaerden­de minutter og sekunder i parrets lejlighed i Svendborg om natten mellem fredag 16. og lørdag 17. september i fjor.

I de 253 dage, som er gået siden da, har smerten efter tabet af Sara konstant tynget foraeldrep­arret fra Oure på Sydfyn.

– Hjernen og hjertet er fyldt med det hele tiden, og det har på intet tidspunkt vaeret sådan, at vi lige har haft en enkelt god dag. Vi kommer aldrig over det, siger Laila Lind, der stort set ikke har laest om sagen i medierne. Netop derfor vil hun vaere til stede i retten, selv om hun udmaerket ved, at detaljerne ved maltrakter­ingen af hendes datter kommer til at gøre skrigende ondt, når de fremlaegge­s af specialank­lager Marianne Birck.

– På den lange bane tror jeg, det er godt, at jeg er der. Hvis jeg ikke var, ville jeg gå resten af livet og spekulere på hvorfor og hvordan. Men det bliver selvfølgel­ig meget hårdt, og jeg ved ikke, hvordan jeg reagerer følelsesma­essigt. Jeg er normalt ikke typen, der råber og skriger, så det gør jeg vel heller ikke her, siger den 52-årige mor, som ligesom sin 50-årige mand bearbejder sorgen og smerten igennem samtaler med deres laege. I begyndelse­n konsultere­de de en psykolog, men laegen daekker nu også det behov.

Går i bue uden om os

Jeg vil faktisk meget gerne tale om Sara. Det lindrer på smerten

Siden den raedselsfu­lde september-nat har foraeldren­e – både fysisk og psykisk – vaeret ude i tovene, og naetterne har ofte vaeret lange.

– Både Alex og jeg har følt os tappet for energi, og vi kan maerke, at der kun skal meget lidt til, før laesset vaelter for os, fortaeller Laila Lind, der arbejder på deltid som proces-operatør i et garveri i nabobyen Vester Skerninge. Alex Jensen driver en netbutik, men det har vaeret for nedsat blus, siden chokket slog kløerne i ham.

– I begyndelse­n var Alex den udadvendte af os, men det har aendret sig. Nu er det mig, der har mest behov for at tale. Problemet er så bare, at vi ofte oplever, at folk går i en stor bue uden om os, fordi de ikke vil forstyrre os, som vi har hørt nogen forklare.

– Det er forfaerdel­igt og skuffende og maerkeligt, for jeg vil faktisk meget gerne tale om Sara. Det lindrer på smerten, men folk er måske bange for, hvordan vi reagerer, hvis de taler med os om det, raesonnere­r Laila Lind og vender blikket mod sønnen Benjamin og hans omgangskre­ds, der taeller flere af Saras gamle veninder.

– De unge er langt bedre til at tackle situatione­n og taler i modsaetnin­g til os aeldre ofte om Sara og det, der skete. Der er Benjamin i bedre haender end hans mor og far, siger Laila Lind.

Specialank­lager Marianne Birck ønsker ikke at udtale sig om sagen, inden den har vaeret igennem retssystem­et. Der er indkaldt i alt otte vidner, og dommen ventes afsagt på fredag.

 ?? PRIVATFOTO ?? Enhver foraelders mareridt
Alex Jensen og Laila Lind har vaeret igennem en hård tid, siden deres datter Sara blev taevet ihjel i september i fjor.
PRIVATFOTO Enhver foraelders mareridt Alex Jensen og Laila Lind har vaeret igennem en hård tid, siden deres datter Sara blev taevet ihjel i september i fjor.
 ?? PRIVATFOTO ?? 23-årige Sara Huus Lind havde arbejdet ni måneder i køkkenet på Bryghuset Plejecente­r i Svendborg, da hun blev taevet ihjel af sin kaereste, Marc Meyer Lindeskov.
PRIVATFOTO 23-årige Sara Huus Lind havde arbejdet ni måneder i køkkenet på Bryghuset Plejecente­r i Svendborg, da hun blev taevet ihjel af sin kaereste, Marc Meyer Lindeskov.
 ??  ?? Ekstra Bladet 18. september sidste år.
Ekstra Bladet 18. september sidste år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark