Ekstra Bladet

Naiv og asocial

- Lars M. Tjellesen Østermarie Bornholm

Mit laeserbrev, her på siden (13.5.), har fået mange kommentare­r. Men sådan er det tit, når man kalder en skovl for en spade: Og ja, jeg mener, at hvis der er nogen, der er asociale, så er det lige netop Enhedslist­en. De er altid meget negative og siger nej til alt og alle.

De er supergode til at spendere penge, men hvem har arbejdet disse mange penge ind? Det har alle vi, der lever efter de regler, der nu engang gaelder i dette land.

Enhedslist­en bidrager ikke med meget, de er ofte arbejdssky, eller lever under stregen, for et selvstaend­igt ansvar,. Men man kan ikke bare bruge og ikke vaere med til at tilføre noget – ’only take – never give’. Enhedslist­en er utrovaerdi­g politik for de naive, der ikke har forstået, at socialisme­n er sat til taelling for laenge siden.

De skulle skamme sig, for deres mål er helt urealistis­ke og hører ingen steder hjemme. Men tendensen er soleklar; socialisme­n går meget tilbage overalt. Tiden er ikke til mere vås og ligegyldig­heder, kun kapitalism­en og fornuften kan og vil vinde. Alle kriser er skabt af disse umulige tanker. Den naive tro på noget, der er utopi, har ikke en eneste chance. Enhedslist­en er kommunisti­sk og ligger på linje med Rusland og Nordkorea. Se frem, brug fornuften.

Danmark, ja hele verden, har ikke brug for eller plads til den slags frihedsbeg­raensende opfattelse. En ny dagsorden er, hvad hele verden har brug for. Alt bør vendes og drejes. Hvad vi gjorde i går, behøver ikke vaere løsningen i dag! Der skal taenkes helt anderledes, helt nyt og utradition­elt, ellers fortsaette­r stagnation­en i al evighed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark