Ekstra Bladet

Vi har lave elpriser

-

I et indlaeg søndag beskyldte Morten Sinding elselskabe­rne for at skrue priserne op. Hans argumenter holder dog ikke.

Lige knap 70 procent af danskernes elregning er skatter og afgifter, der går til statskasse­n – og ikke elleverand­øren. Prisen for markeds-el er faktisk Europas laveste, og i praksis udgør betalingen til el-leverandør­en kun 15 procent af elregninge­n. Det er derfor ikke korrekt, når Morten Sinding skriver, at elselskabe­rne bruger det frie marked til at haeve priserne.

Konkurrenc­en på elmarkedet er benhård, selv om der kun konkurrere­s om få kroner. Sidste år skiftede danskerne el-leverandør lidt mere end 200.000 gange.

Det er klart, at besparelse­n føles begraenset, når der kun konkurrere­s om en syvendedel af elregninge­n. Men lave besparelse­r vidner Danskerne har ikke grund til at klage over høje elpriser, mener Dansk Energi. om, at konkurrenc­en virker. Danskerne kan vaelge mellem 100 elprodukte­r til lave priser.

Kan Morten Sinding dokumenter­e påstanden om, at en gennemsnit­skunde kan spare 1600 kroner ved at skifte leverandør? Og vil han fortaelle offentligh­eden om elforbunde­ts forretning­smodel? Kamilla Thingvad Afdelingsc­hef, detailmark­ed og energieffe­ktivitet Dansk Energi

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark