Ekstra Bladet

Kvalte sin lille søn i sovevaerel­set

Mor er faengslet i surrogat for at have draebt søn på halvandet år

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk RANDERS: KORSØR: AARHUS: SLAGELSE: GALTEN: RANDERS: AALBORG:

En 32-årig kvinde er faengslet for drab på sin lille søn, efter at hun i går sad ansigt til ansigt med en dommer i Retten i Lyngby.

Kvinden blev anholdt søndag morgen og i første omgang faengslet i såkaldt absentia, da hun var indlagt på et hospital efter at have gjort skade på sig selv. I går var hun rask nok til selv at blive fremstille­t i grundlovsf­orhør.

Kvinden er sigtet for at have draebt sin søn på halvandet år ved at kvaele ham med sine haender i en lejlighed i Lyngby.

Forbinding om hånden

Politiet mente først, at drabet var sket natten til søndag mellem midnat og klokken 5.36. Men ved gårsdagens grundlovsf­orhør rettede anklager Bente Schnack sigtelsen til, at drabet allerede fandt sted lørdag aften mellem klokken cirka 19.30 og 20 Foran opgangen til gerningsst­edet ligger der hilsner, blomster og et tøjdyr til den lille, draebte dreng.

i lejlighede­ns sovevaerel­se.

Den kønne, 32-årige kvinde havde en tyk, hvid forbinding om venstre hånd og var iført hvide hospitals-frottébuks­er,

da hun af politifolk blev ført til grundlovsf­orhøret. Hendes lange, mørkebrune hår var samlet i en hestehale.

Mens hun sad ude foran retssalen og ventede på sin forsvarer, Jørn Haandbaek Jensen, hvilede hun hovedet i hånden og stirrede tomt foran sig, men deltog også lidt i politiets generelle samtale og spurgte til klokken, og hvilken dato det var.

Grundlovsf­orhøret blev holdt for lukkede døre efter begaering fra anklagemyn­digheden under henvisning til, at de stadig ikke havde foretaget grundige afhøringer, ligesom det ikke 100 procent kunne afvises, at der var en gerningsma­nd på fri fod.

– Det har der ikke vaeret, brød den sigtede kvinde ind med en klar stemme.

Politikomm­issaer Mogens Mogensen oplyste efter drabet, at kvindens kaereste, som også er bosiddende på adressen, er blevet afhørt om sagen i løbet af dagen.

– Han har ifølge vores teori intet med episoden at gøre, fastslog efterforsk­ningsleder­en.

Bamse til drengen

Kvinden blev varetaegts­faengslet frem til 13. juni i surrogat. Derudover skal hun også mentalunde­rsøges.

Ekstra Bladet var i går ved gerningsst­edet, hvor flere havde lagt blomster og hilsner til den draebte dreng, ligesom der også stod en tigerdyrs-tøjbamse foran døren til opgangen.

Flere af brevene var tydeligvis skrevet af børn, der efter ordlyden på brevene er dybt påvirkede af drabet.

Også opgangens beboere havde skrevet et brev til drengen, hvor de ønskede ham en god rejse og skrev, at han måtte ’hvile i fred’.

En masse personlige papirer, deriblandt pas på to afdøde personer, var smidt i et firmas container. Politiet fandt frem til et barnebarn til de afdøde, og det viste sig, at han havde havde tømt sine bedstefora­eldres dødsbo. Men da genbrugspl­adsen var lukket, havde han blot haeldt papirerne i en container.

En uenighed om p-pladser førte til, at en 26-årig mand blev sigtet for at have spyttet en 56-årig mand i hovedet. Den 56-årige var traet af, at folk parkerede ulovligt i området og havde derfor placeret sin vogn bag den 26-åriges bil, så han ikke kunne køre ud. Det førte til en ophidset diskussion, og derefter fulgte spytklatte­n.

To maend blev meldt til politiet for at have forsøgt at traenge gratis ind i spabadet på et hotel. Da de blev afvist, havde de sagt ukvemsord og havde sparket til inventaret på stedet. Personale og flere andre var vidner til episoden.

To maend uden kørekort stjal en varebil fra en byggeplads. Tyveriet blev opdaget med det samme, og eftersom vognen havde indbygget gps-tracking, sporede politiet den 25 minutter efter og anholdt to 17årige knaegte for tyveri.

En 38-årig kvinde på cykel blev kvaestet i et faerdselsu­held i krydset Klosterban­ken/Sorøvej. Hun blev ramt af en bil og fløjet til Rigshospit­alet med helikopter. Ulykken undersøges naermere.

En 44-årig mand tog sin venindes bil efter at have drukket øl og taget amfetamin, hvorefter han mistede kontrollen over vognen og kørte ind i et busskur. Bilen blev så ødelagt, at den ikke kunne køre videre. Manden selv slap for kvaestelse­r.

En borger fulgte efter en aeldre bilist, der havde tanket sin vogn op på en benzintank og samtidig – ifølge politiets døgnrappor­t – tankede sig selv op med alkohol. Politiet kom til og fik udpeget bilisten, der viste sig at vaere en 85-årig mand.

En patrulje rykkede ud til et supermarke­d, hvor personale tilbagehol­dt en kvinde. Hun havde gemt varer for 376 kroner i en medbragt barnevogn – dog uden barn i. Kvinden blev sigtet for butikstyve­ri.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ??
FOTO: STINE TIDSVILDE
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark