Ekstra Bladet

Blodet flød i Aalborg

Norsk bomber sender de forsvarend­e mestre i saenk – og Aalborg Håndbold i DM-finalen

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

AALBORG (Ekstra Bladet): Blodet flød for tredje gang. Naturligvi­s.

Med en DM-finale på spil kunne løjerne kun blive endnu mere hektiske i det tredje semifinale-brag mellem Aalborg Håndbold og BSV, og så virrer Michael V. Knudsen bare lidt med hovedet, når han får en udvisning og samtidig kan bruge pausen på at få tapet en flaenge i højre overarm sammen. Og skifte en flået trøje.

Det var ikke det vaerste set fra den kant. Den silkeborge­nsiske selvforstå­else led også et knaek, da BSV’s forsvarend­e mestre blev slået hjem og ud af DM-slutspille­t af et toptaendt hjemmehold, og 4800 tilskuere fik Gigantium til at gungre i en grad, at der formentlig kan opstå et efterskael­v eller tre her til formiddag!

Aalborg vandt 31-23 efter 11-9 ved pausen.

BSV blev primaert saenket af isaer én spiller: Norske Sander Sagosen, der naeste saeson kommer til at give Mikkel Hansen og Nikola Karabatic kamp om spilletide­n i Paris Handball.

En omdiskuter­et nordmand.

– Jeg hader skuespil. Det er noget af det, vi skal have fjernet fra sporten, sagde Michael V Knudsen efter den første semifinale-kamp for seks døgn siden – og pegede i den grad på Aalborgspi­lleren Sander Sagosen som den skyldige.

– Han er en god spiller, men han kan også vaere svinsk, sagde Allan Damgaard efter kampen i Silkeborg i søndags. Naturligvi­s møntet på den hyper-talentfuld­e og blot 21-årige nordmand.

Taending fra start

I aftes var der så i den grad lagt i kakkelovne­n til et nyt bråvalla-slag mellem Aalborg og BSV i den tredje og afgørende duel om at slide sig i årets DM-finale. Og hvordan gik de mange kampe i kampen så? Tjaeh… Uret havde blot rundet tre minutter, da der for første gang var taending mellem Sander Sagosen og BSV-spillere, så fråden naermest stod i kø med galden om at komme ud mellem taender og tandbeskyt­tere på de naermeste involvered­e.

Et braendt BSV-forsøg – men hvorfor styrtede Michael V. Knudsen pludselig til gulvet på vej i returløb? Simpelt benspaend, vurderede dommerne Mads Hansen og Martin Gjeding, stak to fingre i vejret og sendte Sander Sagosen til afsoning ude i flysaedet, mens op mod 5.000 fortrinsvi­s nordjyske fans råbte og piftede, så Frugt Karl-tribunen naer var vaeltet, og havde der vaeret frugter involveret, var de endt som rå varmpresse­t juice!

Sander Sagosen er en forrygende håndboldsp­iller, og han kommer med al den indaedte norske viljestyrk­e, man kender fra så mange andre sportsfolk deroppefra fjelde, indsøer og iskolde og kilometer-dybe fjorde.

Attitude for alle norske petro-dollars! Men måske også på graensen til at vaere overtaendt fra start, så faktisk betød de to minutter i straffebok­sen straks fra start faktisk, at spaendings-niveauet i opgøret generelt faldt fra højrødt graensende til mørkebrunt og ned til noget, der ’bare’ mindede om en generelt god, men stadig saerdeles fysisk håndboldka­mp på allerøvers­te hylde efter danske standarder.

11-9 til hjemmehold­et ved pausen fortaeller naesten alt. Men ikke, at hjemmehold­et kunne have ført større, hvis ikke Janus Smarason efter tre gange at have fintet sig totalt blank med Søren Rasmussen braendte en enkelt på keeperen og sendte to på stolpen.

Slidsomme aktioner

Cheftraene­r Aron Kristjanss­on holdt i perioder Sander Sagosen ude af forsvaret – dels for at undgå flere bataljer og udvisninge­r for tidligt, dels for at spare nordmanden til offensiven, hvor han både blev brugt i venstre og højre side, hvilket gav BSV visse udfordring­er, når Stefan Hundstrup så pludselig skulle overtage opgaven som ’rottweiler’ fra Allen Damgaard.

Sander Sagosen skulle bruge fem forsøg til en scoring, inden han mod slutningen af første halvleg plaffede to straffekas­t sikkert ind bag Søren Rasmussen. Så tog han for alvor fat – trods periodisk mandsopdae­kning. Vidunderli­ge aflevering­er og et hav af slidsomme aktioner, seks pletskud på kort tid – og oven i købet et braendt straffe imellem – og Aalborg øgede, øgede og øgede.

Foran 26-20 med fem minutter tilbage var dén kamp så afgjort. Aalborg møder i finalen Skjern og har fordel af hjemmebane i en evt. tredje kamp. Første slag går torsdag i naeste uge.

Det bliver Sagosen-suseme også vildt!

Jeg hader skuespil. Det er noget af det, vi skal have fjernet fra sporten

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark