Ekstra Bladet

FIASKO TRUEDE VIBORG

Men Johnny Mølbys tropper slap med skraekken mod staerkt spillende Horsens-hold

- Alpe

Op mod 500 tilrejsend­e tilskuere kunne juble og Viborg-spillerne kunne ånde lettet op og nu se frem til den direkte nedrykning ikke laengere er nogen trussel. En kaempe-forløsning for både alle i og omkring klubben. Men det holdt hårdt, inden det kom så vidt. Nor malt vil en 3-0-sejr som udgangspun­kt give ro i sindet hos de fleste, men sådan var det ikke for folkene fra den midtjyske domkirkeby på Casa Arena, hvor et skuffende lavt antal tilskuere, 1441 – heraf knap halvdelen endda gaestefans – tvaertimod så hjemmehold­et levere noget af det bedste i foråret uden at det endte med den ultimative succes, der blev jagtet.

Det lykkedes nemlig kun det staerkt spillende Horsens-hold at omsaette det hele til en 1-0.sejr.

Fem nye i starten

Bo Henriksen havde fem nye med i sin startopsti­lling i forhold til den første kamp. Og det var altså aendringer, der gav bonus.

Fra start så man et viljefast og meget engageret hjemmehold, der fungerede som en helhed og fuldstaend­ig tvaerede gaesterne ud.

Troen på miraklet kunne laves, så tingene blev vendt til en sammenlagt sejr strålede ud af alle spillerne.

Det betød masser af spil, masser af afslutning­er og masser af tilløb til chancer, mens Viborg virkede rådvilde, usammenhae­ngende og stort set kun optrådte i rollen som statister.

Johnny Mølby valgte at starte med to af sine målscorere fra den første kamp Jung-Bin Park og Osama Akharraz

på baenken, og det

var overladt til Serge Deble

og Jeppe Curth at laegge pres

på Horsens-forsvaret, når

det en gang i mellem lykkes

at komme op på hjemmehold­ets banehalvde­l.

Det udløste ingen gennemspil­lede angreb, men dog et

par gode hovedstøds-muligheder efter standard-situatione­r. Først headede Jeppe

Curth dog over og dernaest

manglede Søren Reese den

sidste praecision.

Modsat svaermede Horsens naesten konstant omkring og i Viborgs straffespa­rkfelt, men det massive overtag endte altså kun med Peter Nymanns scoring på Lasse Krygers oplaeg i den livlige 1. halvleg.

Efter pausen var billedet det samme med massivt Horsens-overtag og det pressede gaestehold lurende på den omstilling, der kunne udløse.

Men der manglede skarphed, når muligheder­ne bød sig – blandt andet fordi Serge Deble sled og slaebte og løb sig naturligt traet.

I den anden ende måtte hjemmehold­et nøjes med at skabe en masse ravage inde i feltet og i den sidste ende at vaere taet på at skaerpe dramaet yderligere.

Men under alle omstaendig­heder må det vaere en indsats, der giver Horsens-spillerne masser af selvtillid før de kommende skaebnemød­er.

Normalt vil en 3-0-sejr som udgangspun­kt give ro i sindet

 ?? FOTO: ANDERS BROHUS ?? Statister
Horsens havde masser af spil, masser af afslutning­er og masser af tilløb til chancer, mens Viborg virkede rådvilde, usammenhae­ngende og stort set kun optrådte i rollen som statister.
FOTO: ANDERS BROHUS Statister Horsens havde masser af spil, masser af afslutning­er og masser af tilløb til chancer, mens Viborg virkede rådvilde, usammenhae­ngende og stort set kun optrådte i rollen som statister.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark