Ekstra Bladet

RASENDE PÅ BERLINGSKE

- Kaere Slyngelstu­en Venligst Jeres Anders (udenrigsmi­nister)

Jeg skriver til jer, fordi jeg har brug for et diskret råd.

Ved juletid sidste år gav jeg et meget indsigtsfu­ldt interview til Berlingske, hvori jeg stringent analysered­e Danmarks rolle i en globaliser­et verden.

Journalist­erne var meget benovede, så hen mod slutningen slog jeg følgende fast – og jeg skriver af fra interviewe­t, som jeg har haengende på vaeggen i en flot ramme:

’Nogle gange måler man udenrigsmi­nistre, når de er faerdige. Uffe var en stor udenrigsmi­nister og så videre. Men jeg synes selv, at jeg saetter mig som den måske fagligt mest kompetente i udenrigsmi­nisterstol­en – jeg ved ikke, om man kan sige nogen sinde. Ingen har beskaeftig­et sig så meget med udenrigspo­litik, inden de fik posten.’

Det var helt bevidst, at jeg brugte ordet ’måske’, for jeg havde jo kun vaeret udenrigsmi­nister i 24 dage på det tidspunkt, og jeg ville ikke virke frembrusen­de.

Nu har jeg vaeret udenrigsmi­nister i naesten et halvt år. Med alle mine fantastisk­e resultater aergrer det mig, at jeg brugte det lille forbehold ’måske’.

For ingen kan nu vaere i tvivl om, at jeg – Anders Samuelsen – er den mest kompetente udenrigsmi­nister.

Derfor gav jeg forleden en af mine sekretaere­r besked om at ringe til Berlingske­s chefredakt­ør og give ham ordre til at fjerne det overflødig­e ’måske’ fra interviewe­t i avisens artikel-database. Det naegtede chefredakt­øren!!! Det hjalp heller ikke at sende et brev med Udenrigsmi­nisteriets logo – et brev jeg personligt underskrev.

Nu er jeg flintrende rasende. Hvad skal jeg gøre? Kan Slyngelstu­en give mig et råd?

Kaere udenrigsmi­nister Selvfølgel­ig skal det famøse ’måske’ fjernes fra interviewe­t – og hellere i går end i morgen.

Vi synes, du skal sende din departemen­tschef over til Berlingske i Pilestraed­e og slå i bordet. Hvad bilder den chefredakt­ør sig ind. Samtidig vil Slyngelstu­en en af de naermeste dage lave en meningsmål­ing, som utvetydigt bakker dig op. Vh. Slyngelstu­en

 ?? TEGNING: MORTEN INGEMANN ??
TEGNING: MORTEN INGEMANN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark