Ekstra Bladet

En af rockens største stemmer er forstummet

Sanger Chris Cornell – kendt fra Soundgarde­n og Audioslave – er død

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD EMIL HANSEN rms@eb.dk emh@eb.dk

Da nyheden om Chris Cornells dødsfald torsdag formiddag dansk tid ramte alverdens medier, reagerede de fleste fans med vantro og håbede, at det blot var en af de saedvanlig­e, morbide fupnyheder, der ofte rammer de kendte, og som ironisk nok også tidligere er overgået netop Chris Cornell.

Som minutterne gik, blev det dog tydeligere og tydeligere, at meddelelse­n fra nyhedsbure­auet Associated Press desvaerre var god nok.

AP havde fået besked fra en navngiven talsperson taet på sangeren, der kaldte dødsfaldet ’pludseligt’ og ’et chok for familien’.

Branchebla­det Billboard meddelte senere, at Detroits politi efterforsk­ede dødsfaldet som et selvmord.

Og i aftes oplyste retsmedici­nere så, ifølge Reuters, at det netop var et selvmord, der havde taget livet af sangeren.

Chris Cornell var på landevejen med sit band Soundgarde­n og havde kort før sin død spillet en hel koncert på spillested­et Fox Theatre i Detroit – efter sigende helt uden tegn på dårligt helbred eller nedtrykt sindstilst­and.

På dagen for koncerten havde han desuden meddelt sprudlende på Twitter, at han og bandet var glade for endelig at vaere tilbage for at ’rocke igennem i Detroit’.

Cornell har gennem store dele af sin karriere kaempet med stofmisbru­g, hvilket han har talt åbent om. Han har gentagne gange advaret mod hårde stoffer og fortalt om, hvor store konsekvens­er misbrug af narko og sprut har haft for ham og hans karriere.

Familien beder nu om respekt for privatlive­t, mens de vil arbejde taet sammen med retsmedici­nerne for at fastslå dødsårsage­n.

Helt uden tegn på dårligt helbred eller nedtrykt sindstilst­and

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark