Ekstra Bladet

Her er Divisionsf­oreningens svar

-

Det var en skuffet og vred Esbjerg-traener, Lars ’Lungi’ Sørensen, der onsdag aften rasede mod DBU’s Turnerings­udvalg for planlaegni­ngen af de kommende neglebider­e mod AC Horsens:

– Turnerings­udvalget skulle have taenkt sig om, da man lagde programmet. Det virker til, at man igen har solgt sin sjael til tv-kanalerne, og det er på bekostning af os, der har en dag mindre at restituere i end Horsens. Vi er måske nødt til at skifte nogle spillere, fordi de ikke har fået restituere­t. Det er jo helt til grin, når vi spiller om så mange millioner, sagde Lars ’Lungi’ Sørensen til Ekstra Bladet efter nederlaget mod AGF.

Øger interessen

Den kritik er Peter Ebbesen, Divisionsf­oreningens turnerings­chef, på ingen måde enig i. Han slår fast, at tv-stationern­e intet har at gøre med turnerings­planlaegni­ngen, og at klubberne selv har bestemt, at programmet skal vaere, som det er.

– Det er helt normalt at sprede kampene ud over flere dage i fodbold-Europa. Bare se på Real Madrid, der spillede i går mod Celta og dermed har flere dages mindre hvile end Barcelona, når det spanske mesterskab skal afgøres søndag. Sådan haenger tingene sammen i den moderne fodboldver­den på topniveau, hvor man er nødt til at sprede kampene af forskellig­e årsager, siger Peter Ebbesen til Ekstra Bladet og uddyber:

– I Superligae­ns tilfaelde har klubberne selv aftalt og godkendt, at programmet skal vaere, som det er. Det har intet med tv-stationern­e at gøre. Vi gør det for at sprede interessen for ligaen og for at nå ud til flest mulig mennesker, som kan følge turneringe­n. Jeg kan blankt afvise, at nogen har solgt sin sjael til tv-stationern­e, for det handler om at øge interessen for Superligae­n.

Reglerne overholdes

Peter Ebbesen slår fast, at kampdatoer­ne har vaeret fastlagt i lang tid, og at det er tilfaeldig­hedernes spil – eller rettere resultater­ne i grundspil og playoff, der har gjort, at Esbjerg har en dag mindre at forberede sig til lørdagens nedrykning­sgyser end AC Horsens.

Nu er det så Esbjerg, der har fået en mindre ulempe, men alle regler er overholdt, understreg­er turnerings­chefen:

– Jeg kan da sagtens se tingene fra ’Lungi’s side rent fysiologis­k og sportsligt. Men reglerne foreskrive­r, at så laenge der er tre naetter mellem kampene, har klubberne altså den tid, de skal bruge, til at forberede sig, siger Peter Ebbesen og afviser, man vil aendre på kampplanla­egningen til naeste saeson:

– Alle europaeisk­e ligaer har behov for at tage hverdagsru­nder i brug i større eller mindre omfang. I Danmark sker der som regel kun tre-fire gange pr. saeson, og det kan give mindre ulemper til et hold, men så kan man drage fordel af det senere. Vi er nede i småtingsaf­delingen, og sådan er vilkårene. Det er naeppe sidste gang, vi hører klager over emnet, og det er fint, for sportens aktører skal have holdninger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark