Ekstra Bladet

DF sammenlign­et med Ku Klux Klan

- JANUS ØSTERGAARD jao@eb.dk

– De er socialiste­r i den økonomiske politik, men de er hadefulde i forhold til specielt de udlaending­e, som er muslimer, lød det fra tidligere finansmini­ster Henning Dyremose om DF’erne. Det er ’helt skaevt’ at sammenlign­e Dansk Folkeparti med den racistiske amerikansk­e organisati­on Ku Klux Klan.

Sådan lyder det fra statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen, der dermed vender sig mod udtalelser, som den tidligere konservati­ve finansmini­ster Henning Dyremose er kommet med.

Det er over for Radio24syv, at Henning Dyremose har draget sammenlign­ingen mellem Dansk Folkeparti og Ku Klux Klan:

– Jeg er en lille smule ked af sammenlign­ingen, men kan naesten ikke lade vaere. Jeg var i min ungdom i USA og oplevede Ku Klux Klan. Det var nogen, der i høj grad var socialiste­r på den økonomiske politik – det var de fattige arbejdere. Men de var samtidig hadefulde som bare pokker i forhold til de sorte, og det er lidt det, jeg oplever i Dansk Folkeparti: At de egentlig er blevet socialiste­r i den økonomiske politik, men de er hadefulde i forhold til specielt de udlaending­e, som er muslimer, lød det fra Dyremose.

Men den sammenlign­ing er helt ude i hampen, giver Lars Løkke Rasmussen udtryk for på Twitter.

Kraever undskyldni­ng

Statsminis­terens reaktion kommer, efter at Dansk Folkeparti­s top har langet hårdt ud efter Dyremose.

Medlem af DF-ledelsen Martin Henriksen kraever en undskyldni­ng fra Dyremose. Samtidig mener topDF’eren, at den konservati­ve partiledel­se kraftigt bør overveje, om Dyremose fortsat skal vaere medlem af partiet:

– Manden er jo rablende gal. Kaeden er hoppet fuldstaend­ig af. At han kan finde på at sammenlign­e Dansk Folkeparti med Ku Klux Klan siger rigtig meget om manden selv. Det bør de konservati­ve meget kraftigt gå ud at tage afstand fra, og de bør seriøst overveje, om han fortsat kan vaere medlem hos dem, lyder det fra Henriksen, der fortsaette­r:

Over stregen

– Det ville vaere passende, hvis Dyremose sagde, at det er en fejl, at han klart er gået over stregen, og at han derfor siger undskyld. Ikke så meget til Dansk Folkeparti – vi skal nok overleve – men mere til de mange danskere, der har stemt på Dansk Folkeparti, og gør det, fordi de er bekymrede over indvandrin­gen, og ikke fordi de mener, at man skal lynche folk eller alle muligt andre forfaerdel­igheder, som Ku Klux Klan gennem tiden har gjort sig skyldige i, lyder det fra Martin Henriksen.

Ekstra Bladet har foreholdt Martin Henriksens udtalelser for de konservati­ve. I en skriftlig kommentar siger partisekre­taer Søren Vandsø følgende om Henning Dyremoses sammenlign­ing.

’Udtalelsen må stå for egen regning. Det siger sig selv, at sammenlign­ingen ikke repraesent­erer vores syn på Dansk Folkeparti, som vi i øvrigt har et godt og fortroligt samarbejde med, lyder det fra Søren Vandsø, der ikke har yderligere kommentare­r til sagen.

Henning Dyremose har endnu ikke reagere på Ekstra Bladets henvendels­er. grise er Danish Crown i Horsens bagud med at slagte på grund af arbejdsned­laeggelser på slagteriet.

Manden er jo rablende gal. Kaeden er hoppet fuldstaend­ig af

 ?? FOTO: JENS DIGE ??
FOTO: JENS DIGE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark