Ekstra Bladet

Anklager kraever 590.000 kroner i bøde til Uber-chauffør

-

En håndfuld tidligere chauffører i Uber praesenter­es nu for store bødekrav af Københavns Politi.

En af dem tjente naesten en halv million kroner, da han i 2015 havde susende travlt med at omgå loven, mener anklagemyn­digheden. I alt blev det til 5428 ture isaer i Storkøbenh­avn, hedder det i et anklageskr­ift.

Straffen for overtraede­lse af taxikørsel­sloven bør vaere en bøde på 590.000 kroner, lyder det.

Sagen er én af fem såkaldte prøvesager, hvor anklagemyn­digheden i København tager fat på anden akt i opgøret om den omstridte kørselstje­neste.

Fem maend

De fem maend, der er i alderen fra 36 til 52 år, bor i Albertslun­d, Kokkedal, Graested, Gentofte og København.

I de første straffesag­er, der blev afgjort af Østre Landsret i november 2016, var der kun tale om de enkelte tilfaelde af ulovlig kørsel, som politiet havde opdaget.

De nye sager bygger derimod på oplysninge­r, som Skat har fået fra de hollandske skattemynd­igheder, hvor Uber har hovedkvart­er.

I de nye sager skal det vise sig, om domstolene vil sige god for de hollandske oplysninge­r og laegge dem til grund. Ifølge planen skal Københavns Byret tage stilling i juli.

Bødekraven­e er baseret på de afregninge­r, som Uber sendte til chauffører­nes bankkonti.

I de fire øvrige sager har chauffører­ne tjent henholdsvi­s 239.860 kroner, 112.659 kroner, 60.081 kroner og 40.078 kroner.

Bødepåstan­den ligger på lidt over disse beløb. Det skyldes, at chauffører­ne også kraeves straffet for at have kørt taxikørsel uden at have det saerlige kørekort og for at have brugt personbile­r, der ikke var godkendt til taxikørsel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark