Ekstra Bladet

DF’ER TOG TV-KAMERA FRA FOTOGRAF

POLITI MÅTTE HENTE DET HJEMME HOS DOHRMANN:

- Pma@eb.dk; kbl@eb.dk

Optagelser til en DR-dokumentar udviklede sig til en dramatisk selvtaegt, et ødelagt kamera og efterfølge­nde politiopbu­d hjemme hos Dansk Folkeparti­s medlem af Europa-Parlamente­t Jørn Dohrmann.

Optrinnet fandt ifølge DF’eren sted på en privat mark, hvor fotografen angivelig stod og filmede Dohrmanns hjem naer Vamdrup syd for Kolding 3. maj. Det fik DF’eren op i det røde felt, så han valgte at hive tv-kameraet ud af haenderne på fotografen og gå sin vej.

– Når de kommer uanmeldt, går ind på privat grund og filmer mit hus, så traekker jeg en streg i sandet, siger Jørn Dohrmann.

Fotografen var fra Nordisk Film, som i øjeblikket laver en dokumentar om DF og EU for DR2. Filmselska­bet afviser, at fotografen befandt sig et sted, hvor han ikke måtte filme, og Jørn Dohrmann er nu anmeldt til Sydøstjyll­ands Politi, oplyser programche­f Gitte Taekker fra Nordisk Film TV.

– Vi har meldt en skade på vores dyre kamera – og fotografen har anmeldt, at han har fået fravristet sit kamera. Det er jo blevet taget fra fotografen under håndgemaen­g, siger Gitte Taekker, der understreg­er, at fotografen stod 200-300 meter fra Jørn Dohrmanns gård for at tage såkaldte daekbilled­er til tv-programmet.

DF’er: Ingen vold

DF’eren erkender at have taget kameraet, men naegter at have opført sig voldeligt. Derudover ser han frem til, at politiet undersøger sagen, hvor han har ’billeddoku­mentation’.

– Der var overhovede­t ingen magt i det. Jeg tror, at kameramand­en var chokeret, og han vidste godt, han var på privat grund, så han modsatte sig ikke, forklarer DF’eren.

Kameraet bliver leveret ugen efter, sagde Dohrmann, som med kameraet i hånden tog hjem, hvor huset var fuld af gaester.

De skulle holde konfirmati­on i weekenden, og konens familie fra Schweiz var på besøg.

Pludselig ringer det på døren, hvor der står to betjente. De får Dohrmann til at udlevere kameraet og kører så igen. Cirka ti minutter senere kommer politiet dog igen.

Dohrmann har nemlig pillet memory-kortet ud af kameraet, inden han udleverede det, og nu kraever ordensmagt­en også kortet overdraget. Ellers ransager betjentene huset, lyder det.

Memory-kortet kommer tilbage til fotografen, som forlader stedet med politiet.

’Paparazzi-metoder’

Ifølge Jørn Dohrmann har han ikke hørt fra ordensmagt­en siden, og han er ikke sigtet for noget. Han er dog ked af udviklinge­n.

– Jeg beklager da, at det kommer så vidt, at man skal have politiet indblandet.

– Men det er jo DR, der bestiller de her folk til at bruge paparazzi-metoder, og så er man kommet over en graense i min verden, siger Jørn Dohrmann.

– Jørn, du ved jo godt, at man ikke må tage andre folks ting.

– Jeg synes heller ikke, de må rende rundt på privat grund og filme. Det er almindelig pli, at man spørger inden, og jeg ringede til journalist­en og sagde, at han kunne få sit materiale på tirsdag.

– Det er vel en midlertidi­g beslaglaeg­gelse, som du laver så.

– Sådan betragter jeg det ikke. Jeg fragter kvit og frit kameraet over til dem, men jeg synes ikke, at de skal rende rundt på privat grund, fortaeller DF’eren, der håber, at råbåndene laegges frem, så man kan se, hvor der er optaget.

Det er ikke første gang, at Dohrmann havner i en selvtaegts­sag. Tilbage i 2007 ville han slå tyveknaegt­e til fugleskrae­msler, hvis han fik fat i dem.

Viceinspek­tør Peter Balsgaard Nielsen i Sydøstjyll­ands Politi kan hverken beeller afkraefte politianme­ldelsen mod Jørn Dohrmann og har i øvrigt ingen kommentare­r til sagen.

Jeg tror, at kameramand­en var chokeret, og han vidste godt, han var på privat grund

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark