Ekstra Bladet

Dohrmann fravristed­e fotografen kameraet

-

Dansk Folkeparti­s Jørn Dohrmann var kreativ med sandheden, da politiet forsøgte at få han ham til at udlevere kameraets hukommelse­skort.

Det forklarer programche­f Gitte Taekker fra Nordisk Film, der er redaktør på DRdokument­aren om DF og EU.

– Vores fotograf ringer og beder politiet om hjaelp til at få vores udstyr tilbage igen. Den ene betjent taler med Dohrmann inde på hans gård. Kameraet blev afleveret tilbage, men hukommelse­skortet med optagelser­ne manglede. Det sagde Dohrmann, at han ikke kendte noget til.

– Så kører politiet, men kommer tilbage. De går så ind på gården igen og kommer ud med kortet, som Dohrmann ellers havde sagt, at han ikke kendte noget til, forklarer Gitte Taekker, der før hun kom til Nordisk Film arbejdede 17 år på Danmarks Radio.

– Da Dohrmann kom og fravristed­e fotografen kameraet, så kørte det bare – og man kan se på optagelser­ne, at der var en tvist om, hvem der skulle have det kamera, siger programche­fen, der ikke vil fremlaegge optagelser­ne.

Gitte Taekker kalder episoden voldsom og usaedvanli­g.

– Jeg har ikke vaeret ude for det før. Heller ikke i mine 17 år på DR, siger hun og understreg­er, at kameraet blev fravristet fotografen:

– Han prøver at holde fast i kameraet, men er nødt til at give slip på det.

– Så fotografen afleverede det ikke frivilligt?

– Nej, det gjorde han ikke. Det kan man også se på optagelser­ne. Det optog, da Dohrmann kom og fravristed­e kameraet – og man kan se på optagelser­ne, at der var en tvist om, hvem der skulle have det kamera.

– Er det selvtaegt?

– Det skal du snakke med politiet om. Politiet forbereder jo en sag, som så skal gå videre til anklagemyn­digheden. Vi fik at vide, at der kunne vaere tale om flere gerningsfo­rhold.

’Bare daekbilled­er’

– Ifølge Dohrmann stod I på en privat mark og filmede hans hus?

– Politiet har bekraeftet over for vores fotograf, at han stod på offentlig vej 200300 meter fra gården. Jeg ved godt, at Dohrmann siger noget andet.

– Normalt filmer man ikke en politikers hus, så det må spille en rolle i jeres dokumentar?

– Ja, huset er en brik, som spiller en rolle. Men det er jo bare daekbilled­er, fordi Dohrmann ikke ville stille op til interview. Det gjorde han så senere, fordi Peter Skaarup (DF’s gruppeform­and, red.) talte med ham.

 ?? FOTO: DR ?? Programche­f Gitte Taekker fra Nordisk Film: – Kameraet blev fravristet fotografen.
FOTO: DR Programche­f Gitte Taekker fra Nordisk Film: – Kameraet blev fravristet fotografen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark