Ekstra Bladet

Roskilde mister hovednavn

Iskold afløser står klar i kulissen efter afbud fra ’A Tribe Called Quest’

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@eb.dk

Årets Roskilde Festival-plakat havde indtil i går den legendaris­ke hiphop-gruppe ’A Tribe Called Quest’ helt i toppen – kun overgået af Foo Fighters. I går måtte festivalen imidlertid meddele, at topnavnet desvaerre må aflyse tre europaeisk­e koncerter denne sommer på grund af sygdom.

’Det betyder, at koncerten på årets Roskilde Festival lørdag 1. juli ikke finder sted. Aflysninge­n skyldes, at frontmand Q-Tip for nyligt har pådraget sig en skulderska­de og skal opereres, hvorefter han er beordret af sin laege til at holde sig i ro’, meddeler festivalen.

– Vi havde virkelig glaedet os til at praesenter­e A Tribe Called Quest til sommer, men Q-Tip har laegens ord for, at han ikke bør gennemføre koncerten efter sin operation, og det har vi fuld forståelse for, siger Roskilde Festivals programche­f, Anders Wahrén.

Bookere på overarbejd­e

Roskilde Festivals musikbooke­re meddeler, at de har vaeret på hårdt arbejde og har måttet rykke hurtigt for at finde en erstatning til Orange Scene.

Valget er faldet på Los Angeles-rapperen Ice Cube, som Roskilde Festival har overtalt til at flyve til Danmark for en sjaelden europaeisk koncert.

Ice Cube har efter sigende fået koncerten til at passe ind i kalenderen, selv om han på det tidspunkt befinder sig midt i afviklinge­n af en amerikansk basketball­turnering, som han også står bag.

Populaer erstatning

Ice Cube er berømt og berygtet som både rapper og skuespille­r. Han indledte karrieren i slutningen af 80’erne sammen med blandt andre Dr. Dre i gruppen N.W.A, hvis kontrovers­ielle karriere i 2015 blev skildret i filmhittet ’Straight Outta Compton’.

Noget tyder dog på, at årets festivalpu­blikum graeder tørre tårer over aflysninge­n. I en afstemning på eb.dk, hvor flere end 5000 har deltaget, svarer knap 80 procent, at de hellere vil høre Ice Cube end A Tribe Called Quest.

Roskilde Festival 2017 finder sted fra lørdag 24. juni til lørdag 1. juli.

Noget tyder dog på, at årets festivalpu­blikum graeder tørre tårer over aflysninge­n

 ?? FOTO: AP ?? Legendaris­k hiphop-gruppe Årets festival-gaester må undvaere A Tribe Called Quests megahit ’Can I Kick It?’. I stedet må de se sig tilfredse med en anden legendaris­k hiphopper.
FOTO: AP Legendaris­k hiphop-gruppe Årets festival-gaester må undvaere A Tribe Called Quests megahit ’Can I Kick It?’. I stedet må de se sig tilfredse med en anden legendaris­k hiphopper.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark