Ekstra Bladet

Drømmer om narko i Matas

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@eb.dk

I en ny single med titlen ’Narko’ agiterer den danske rapper Raske Penge for legaliseri­ng af narkotika.

– Jeg er selv stofbruger og opfatter det som en krig imod folk som mig. Og et overgreb imod min frihed til at bestemme over min egen krop og tankevirks­omhed som voksent menneske. Og derfor har jeg skrevet en sang om det. For jeg synes, det er på tide med en fred – eller i det mindste våbenhvile – med stofferne, siger Raske Penge med det borgerlige navn Rasmus Poulsen til Ekstra Bladet.

– Ikke så meget for min egen skyld, men fordi det er det bedste for hele samfundet, tilføjer han.

I en pressemedd­elelse fortaeller Raske Penge om sin motivation for sit musikalske indslag.

Han håber blandt andet, at man i Danmark vil kigge på nogle af de positive eksperimen­ter med frigivelse af narkotika, som er blevet forsøgt rundt om i verden.

Har aldrig virket

– Der er mange flotte resultater fra forskellig­e steder i verden, som demonstrer­er, hvordan man med forskellig­e former for legal regulering kan bekaempe de problemer, vi har med stoffer i samfundet på en mere effektiv og menneskeli­g måde, som endda også er billigere. Alligevel bliver vi ved med noget, som ikke virker og aldrig har virket. Det er simpelt hen uansvarlig­t, siger han.

Singlen – hvor den langskaegg­ede rapper blandt andet drømmer om en dag, hvor man kan købe narko i Matas – er netop udgivet af selskabet Raske Plader og er tilgaengel­ig på de fleste streamingt­jenester.

 ?? FOTO: TERRITORIU­M ?? Raske Penge synes, det er på tide med fred, når det kommer til stoffer.
FOTO: TERRITORIU­M Raske Penge synes, det er på tide med fred, når det kommer til stoffer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark