Ekstra Bladet

Mor til fire draebt i skiltekaos

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

Der var vejarbejde og et syndigt rod af betonklods­er og forkert skiltning, da en 38årig mor til fire blev draebt på sin cykel af en lastbil.

Det skete i en af de frygtede højresving­sulykker, hvor chaufføren kom kørende ad Søborg Hovedgade i Gladsaxe og svingede til højre i krydset ved Maglegårds Allé 7. november sidste år omkring kl. 7.40.

Kvinden døde på stedet. I går blev en 67-årig lastbilcha­uffør dømt for uagtsomt manddrab og idømt en bøde på 5000 kroner samt betinget frakendels­e af kørekortet i tre år.

– Han ankede på stedet, siger Niclas Trolle Klötzl, anklagerfu­ldmaegtig i Advokature­n for Almene Sager i Københavns Vestegns Politi.

Han oplyser, at chaufføren mener, at han har orienteret sig på forhånd.

Ekstra Bladet har tidligere skrevet, at skiltninge­n i forbindels­e med vejarbejde­t var et syndigt rod. Der var højresving og indkørsel forbudt på grund af et omfattende vejarbejde, og da lastbilcha­ufføren drejede ned ad den midlertidi­gt ensrettede Maglegårds Allé, holdt han ikke i svingbanen, fordi den var spaerret af betonklods­er.

Men nogen havde sat et skilt op om, at arbejdskør­sel var tilladt, hvilket kan have fået chaufføren til at tro, at han havde retten på sin side.

Det skilt havde kvinden Den 38-årige kvinde blev draebt på stedet. Hun kørte over for grønt.

ingen chance for at se, da hun i fuld fart kørte ned ad Søborg Hovedgade på vej på arbejde i København efter at have afleveret sine to yngste børn i skole. Der var grønt lys for kvinden.

– Der har vaeret en tvist om den skiltning, der var på stedet. Spillede det en rolle?

– Både og. Chaufføren af bilen havde opfattelse­n af, at han godt måtte køre ind der, og det blev også lagt til

grund, at han var i god tro omkring det. Men skiltninge­n i almindelig­hed har haft en eller anden form for indflydels­e på sagen, siger Niclas Trolle Klötzl.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSSON ??
FOTO: JONAS OLUFSSON

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark