Ekstra Bladet

Hvis jeg havde scoret en 24 år yngre mand ...

- Hør nu lige her: ’Det gabende tomrum Øh, hvor kommer Jeg siger: Stop

En 16-årig ung mand forelsker sig i sin laererinde. Hun er gift, hans familie er imod. Men de insisterer og får hinanden til sidst. Og der står de nu, et smukt par, og ser stolte og glade ud.

Det er den slags, der skrives gode sange og gribende romaner om. Alting behøver ikke vaere politisk vigtigt. Vi har faktisk brug for historier, der ikke er så vigtige, ind imellem alle de vigtige historier.

Men nu skal historien pludselig problemati­seres som noget, vi ikke bør tale om. Og til det formål fremføres en del saere argumenter.

En af Berlingske klummeskri­benter svinger sig f.eks. op til følgende:

på knap 25 år har udviklet sig til en global besaettels­e, måske fordi historien om Brigitte & Emmanuel er en sjaelden kombinatio­n af det usaedvanli­ge og det usandsynli­ge. For hvordan kan en mand i sin bedste alder, endda med et udseende over gennemsnit­tet, beslutte at tilbringe sit liv med en kvinde, der beskrives som alt fra pervers til en ’menopausal Barbie’. En cougar, der, allerede da parret mødtes, formentlig var blevet halvslap i baekkenbun­den og kom slaebende med et revl af unger, så den senere praesident blev teenagefar og som 30årig kunne kalde sig stedbedste­far.’

det der med ’halvslap i baekkenbun­den’ fra? Hvem har sagt det? Er det en fair karakteris­tik af, hvordan verden ser på praesident-fruen? I mine ører lyder det umiskendel­igt som et Praesident­parret Brigitte Trogneux og Emmanuel Macron lever drømmen ud.

forsøg på at tviste virkelighe­den, så den passer til synspunkte­t.

Altså synspunkte­t om, at vi ikke må tale om praesident-fruens alder.

En studievaer­t fra TV2 News, som selv havde ’gjort sig skyldig’ i at naevne aldersfors­kellen i en nyhedsudse­ndelse, har skrevet på Facebook, at fra nu af synes hun, vi skal vaelge at kalde Brigitte Trogneux for den franske førstedame og nichts weiter.

Jeg fornemmer, at der blandt mine kvindelige

kolleger bliver gjort et forsøg på at stemple snakken om aldersfors­kellen som noget sexistisk vrøvl, der bare skal stoppes, og det skal vaere nu.

kan.

Hvis jeg skulle vaere så heldig at score en 24 år yngre mand, så ville jeg vaere megastolt. Og så skulle fanden da stå i det, hvis der ikke var nogen, der ville tale om det.

 ??  ??
 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark