Ekstra Bladet

Vi får det, vi kom for

Aldrende, flot, sjov, underholde­nde, fraek og politisk korrekt topklasse

- engell@eb.dk

HANS ENGELL

Cirkusrevy­en 2017, Dyrehavsba­kken Instruktør: Lisbet Dahl; kapelmeste­r: James Price; scenograf: Nina Schiøtz; koreograf René Vinther; kostumier: Henrik Børgesen ’Jeg kan knuse hele verden, men tager America First’, udbryder Henrik Lykkegaard, fremragend­e maskeret som Donald Trump.

Det er simpelt hen aftenens bedste nummer, skarpt forfulgt af Lisbet Dahl som Thyra Frank og Ulf Pilgaard som en aeldre herre på forgaeves jagt efter en postkasse. Hvorfor skal vi alle sammen tvinges til at opsaette postkasser, når synet af et postbud er mere sjaeldent end at se en stork?

Og så er der Lise Baastrup, som er bedre end Inger Støjberg herself. Hun serverer kager sammen med flygtninge­stramninge­r. ’Vi har sagt nej til gamle, syge og svage – sku’ det ikke gi’ en kage’, jubler hun. Hård retorik pakket overbevise­nde ind i jysk naivitet.

Ekstra Bladets modediktat­or Jim Lyngvild går amok, når han ser sig selv i vild krigsdans i Henrik Lykkegaard­s pelsklaedt­e udgave med laederbuks­er og bongotromm­er. Det er helt vildt, det nummer.

For mange svipsere

Og sådan er den klassiske Cirkusrevy­en 2017 heldigvis. Vi får det, vi kom for. En flot forestilli­ng med en håndfuld supernumre, flere i mellemklas­sen, og i år lidt for mange svipsere. Masser af latter, men man bliver ikke syg af grin.

Hele showet kører med vanlig fart og farve. Det er 31. gang, Lisbet Dahl står i front sammen med en Ulf Pilgaard, der har taget 37 runder i teltet.

Begge i topform, godt på vej til at blive overhalet af Henrik Lykkegaard, der har aftenens mest velskabte numre, bl.a. som Trump. Også i ’LA LA LA’-nummeret, hvor han med vildt blik og underlige fagter giver den som Tosse-Anders (Samuelsen) og hans liberale tropper, der slås indbyrdes.

Her skruer Lisbet Dahl helt op for gassen som en forrygende morsom Thyra Frank, der dalrer rundt med Bailey-flaske og siger dumme ting. Spot on.

Nok oldekolle

Forestilli­ngen køres hjem af en smuk scenografi og showdanser­e i stjernekla­sse. Flot og farverigt flettet sammen med James Price og hans band som stensikker orkesterst­øtte.

Cirkusrevy­en i år handler meget om de gamle, de dårlige forhold på plejehjem og teknologi, der ikke er til at finde ud af eller ikke virker. Men er vi aeldre virkelig så ubehjaelps­omme?

De gamle skal tvinges til at blive på arbejdsmar­kedet, til de segner med gulvspand og tjenerfork­laede. Skal de nu det? Der er gået for meget oldekolle i det.

Skandalern­e i Skat kunne sagtens have båret et mere bidende indslag end en hastig dialog mellem Lykkegaard og Ellegaard, der virker som en sammenskre­vet genbrugsko­pi af de gamle Kellerdirk-numre med ’tømmerflåd­en’ og ’skolekamme­rater’.

Guddommeli­g star quality

Den dumme dansker i sofaen med avisen over hovedet og flade bemaerknin­ger har vi set før, og indslaget med urneaske, der havner i bagerens mel og brød, er direkte pinligt. Hvad skal vi med det? Eller Ellegaards indiske ’pissemand’ (undskyld: pcmand) Atman, hvor de samme tre slidte jokes slaebes gennem et alt for langt nummer.

Ulf Pilgaard siger i en sang smukt og vemodigt farvel til Claus Ryskjaer, der sammen med ham selv og Lisbet Dahl bar Cirkusrevy­en i årevis. Ak, ja.

Både Ulf Pilgaard og Lisbet Dahl har (stadig) guddommeli­g star quality med deres enorme profession­alisme og sikkerhed. Hvis teksten er i orden, rammer de aldrig ved siden af.

Oplev bare Lisbet som den aldrende diva, der støder ind i strudsefje­rene på de unge dansemus og har lidt svaert ved at komme op ad trappen. Det er guld.

Og på en måde symbolsk for årets revy. Aldrende. Flot, sjov, underholde­nde, fraek, politisk korrekt topklasse.

Endnu.

Oplev bare Lisbet som den aldrende diva, der støder ind i strudsefje­rene på de unge dansemus og har lidt svaert ved at komme op ad trappen

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT/POLFOTO ?? Nummeret ’Verdens største’ er aftenens bedste af sin slags, mener Hans Engell. Her giver Henrik Lykkegaard den som Donald Trump.
FOTO: MOGENS FLINDT/POLFOTO Nummeret ’Verdens største’ er aftenens bedste af sin slags, mener Hans Engell. Her giver Henrik Lykkegaard den som Donald Trump.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark