Ekstra Bladet

Det kan også blive for perfekt

Den naturlige krop er i høj kurs blandt sommerglad­e danskere

- JONAS SKOV NIELSEN skov@eb.dk

Sara (th.) og Johanne (tv.) vil helst have veltraened­e maend – hvis det altså ikke tager overhånd. De kan også blive for perfekte, mener Sara. De seneste sommersaes­oner har far- og morkroppen ganske fortjent fået massiv mediedaekn­ing. Og på de sociale medier trendede det sidste år at hylde både den naturlige mande- og damekrop.

Udtryk som ’dad-bod’ blev allemandse­je.

Men ved havnebadet på Islands Brygge i hjertet af København er der delte meninger om den naturlige skønhed og om den gruppe danskere, som er udstyret med en krop, der falder ind under begrebet mom- eller dadbod.

Slap lidt af

– Jeg er gift med en vidunderli­g kvinde, der har givet mig tre fantastisk­e drenge. Hun er gudeskøn og sexet, selv om hendes krop naturligt ser anderledes ud nu, end før hun fik børn, siger familiefar­en og ingeniør David Nørgaard. Sammen med sin ven Morten Holck sidder han fredag eftermidda­g og nyder en fyraftensø­l i den varme eftermidda­gssol ved vandet på Islands Brygge.

– Folk skal slappe lidt af. Jeg er glad for, jeg ikke er 20 år i dag. Der er nogle helt vanvittige krav og skønhedsid­ealer blandt de unge. Det giver et voldsomt pres. Pigerne skal vaere åleslanke og have store bryster, mens fyrene skal have sixpack. Man kan sagtens vaere smuk på en anden måde, siger David Nørgaard.

– Det skønhedsid­eal vil jeg ikke opdrage mine drenge til, siger han.

Sexet sixpack

Anderledes står det til i den anden ende af Islands Brygges solbeskinn­ede laenge.

Her ligger de to 20-årige piger Johanne og Sara.

Da Ekstra Bladet viser dem et billede af en mand, der stolt baerer sin farkrop, og to strandløve­r, er de ikke i tvivl om, hvad de ville vaelge.

– Vi er mest til det traenede. Fyre, der gør noget ud af sig selv, er sexede. Det er mere iøjefalden­de, siger Johanne Nordh.

– Men det er altså en hårfin graense, tilføjer Sara Lionett og siger:

– De kan også blive for perfekte.

Overalt når man som ung kigger på sociale medier som Instagram, Facebook og Snapchat, vaelter det frem med supertraen­ede maend og kvinder. Bikiniklae­dte supermodel­ler og trimmede don juaner. Billeder af den naturlige krop får sjaeldent tusindvis af likes.

Farkroppen fjerner pres

Men spørger man den 24-årige studerende Maria Adam om, hvorvidt hun ville vaelge fitnessfyr­en eller farkroppen, er hun splittet.

– Min kaereste er meget traenet, og jeg er virkelig glad for ham. Men jeg er faktisk normalt ikke til supertraen­ede fyre. Det gode ved en fyr med farkrop er, at man ikke føler det samme pres for at vaere perfekt, siger den serviceøko­nom-studerende og tilføjer:

– Jeg tror, fyre med farkrop i de fleste tilfaelde hviler mere i sig selv. De er mere afslappede, siger hun.

Piger skal holde sig unge

Hos kaerestepa­rret Christian Sørensen og Astrid Faaborg deler man til dels Maria Adams holdning. Farkroppen er sexet. Til en vis graense.

– Vi diskutered­e det sidste år blandt en gruppe veninder. Der var flere af dem, som synes, farkroppen er sexet. Ikke nødvendigv­is på grund af dens udseende, men på grund af det, den symboliser­er. En del fyre med farkrop udstråler, at de har travlt med job og karriere. At de har styr på deres liv. Det synes flere er sexet, siger Astrid Faaborg.

Når snakken kommer til morkroppen, er holdninger­ne anderledes delte.

– Jeg synes, en dad-bod er fint til maend, men ellers er jeg mest til en babe, siger Christian Sørensen, inden Astrid bryder ind:

– Så du må godt vaere tyk, og så skal jeg vaere laekker eller hvad?

– Ha ha! Nej, jeg taenker, at så er det kvinden, der skinner, lyder det afvaergend­e, inden Astrid bryder ud i et grin.

Folk skal slappe lidt af. Jeg er glad for, jeg ikke er 20 år i dag Jeg tror, fyre med farkrop i de fleste tilfaelde hviler mere i sig selv

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Sixpack og store kanoner
FOTO: STINE TIDSVILDE Sixpack og store kanoner

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark