Ekstra Bladet

Hev far i retten for flere penge

- NANNA C. PEDERSEN ncp@eb.dk

En 32-årig mand fra England slaebte torsdag sin far og stedmor i højesteret i London, fordi han følte sig overset.

Manden ville simpelthen have flere penge af sin far, som vandt 876 millioner kroner i Lotto i 2011. Det på trods af at faderen havde fodret ham med mere end 13 millioner kroner, siden den store gevinst kom i hus.

Det var da heller ikke meget sympati, dommeren havde til overs for sønnen, Michael Dawes, skriver blandt andre The Guardian.

Dommeren, Nigel Gerald, sagde således i retten, at faderen ’ikke behøvede at blive ved med at redde sin ødsle søn’.

Ligeledes sagde han, at der var ikke nogen fornuftig grund til, at sønnen skulle have lov til fortsat at få og få af faderens lotto-millioner.

260.000 om måneden

Allerede kort efter faderen, Dave Dawes, vandt de mange penge, gav han sønnen 8,7 millioner kroner. De penge blev brugt på en måned.

Halvdelen røg på et hus i Portsmouth, en fjerdel gav sønnen til venner og sin kaerestes familie, og så droppede han sit ellers velbetalte arbejde i it-branchen.

Faderen var godhjertet og blev ved med at overføre store beløb til sønnens konto.

Faderen var godhjertet og blev ved med at overføre store beløb til sønnens konto

– Michael har taget det som et bevis på, at faderen hostede op når som helst. Det har understreg­et hans maerkelige konklusion på, at faderen ville bistå ham økonomisk resten af sit liv. Det kan jeg ikke acceptere, sagde Nigel Gerald i retten.

Mistede kontakten

I marts 2013 holdt foraeldren­e et familiemød­e, hvor de fortalte deres søn, at de ville betale hans og svigersønn­es gaeld, men så ville betalinger­ne også stoppe.

Da Michael Dawes efterfølge­nde kraevede yderligere 43 millioner kroner, førte det til et større skaenderi mellem parterne. Siden har de ikke vaeret i kontakt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark