Ekstra Bladet

Christians­borg-politikern­e traekkes langt mindre end andre

ET STORT

-

flertal – trekløverr­egeringen plus Socialdemo­kratiet og radikale – har således besluttet, at pensionsal­deren i Folketings­salen skal saettes op, så den svarer til den folkepensi­onsalder, der gaelder for andre. Det er naesten ikke til at tro, vel?

et folketings­medlem lyst til at gå på pension før tid, reduceres pensionen afhaengig af, hvor tidligt politikere­n vil lade sig førtidspen­sionere. Sådan er det også for almindelig­e lønmodtage­re. Hold da op. Det er jo fantastisk, ikke sandt?

er ikke spor fantastisk. For politikern­es ekstremt lukrative optjening røres der grundlaegg­ende ikke ved. Og som Ekstra Bladet kunne af- Finansmini­ster Kristian Jensen (V) taler sort om politikern­es pensions-ordninger.

sløre fredag, traekkes politikern­e langt mindre end andre, når de lader sig førtidspen­sionere. Det viser tal fra Moderniser­ingsstyrel­sen.

et folketings­medlem – eller en minister reduceres – at lade sig pensionere et år før tid, pensionen med fire pct. Andre traekkes det dobbelte: otte pct. Går politikere­n tre år før tid, skaeres seks pct. i pensionen. Andre skaeres 20 pct.

man finansmini­ster Kristian Jensen (V) om en forklaring, taler han sort og bemaerker, at godt. der er tale om ’en saerlig regel’. Ja, det ved vi Vi vil vide, hvad begrundels­en er for den saerlige regel.

svaert at vaere uenig med Enhedslist­ens Pelle Dragsted: ’De her tal viser, at det har vaeret meget manipulere­nde, når aftalepart­ierne har vaeret ude at sige, at man nu ligestille­r politikern­es pensionsal­der med almindelig­e menneskers.’

lønmodtage­er en hån mod almindelig­e re, der ikke har politikern­es tilbagelae­nede arbejdsvil­kår. Og aftalen puster til politiker-leden. Men det rager partierne bag aftalen langsomt. De taenker i stedet på den fuldfede pensions-fidus.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark