Ekstra Bladet

FCM ydmyger stjernen!

- RAFAEL VAN DER JEG VAR MERE BEDØMT PÅ ALLIGEVEL VAR DET SER IKKE TIDEN I BETIS SÅ KALDER FCM KONTRAKTEN LØBER ALLE DISSE PROBLEMER ROMANTIKKE­N BLOMSTREDE

Vaart har vaeret et flop, men alligevel virker behandling­en af ham uvaerdig.

Der var ingen ende på alle de røde roser, da hollandske Rafael van der Vaart blev praesenter­et i FC Midtjyllan­d. Fra klubben, spilleren, agenten – og mange andre i fodbold-Danmark.

skeptisk, og det er jeg altid, når der bliver hentet udenlandsk­e stjerner til Danmark. Som netop van der Vaart og tidligere Khalid Boulahrouz i deres karriere-efterår, da det trods alt ikke er venstrehån­dsarbejde at spille i den danske Superliga.

indsatsen indtil videre så er det desvaerre Rafael van der Flop, der løber rundt i FCM-trøjen. Vi kan hurtigt blive enige om, at Rafael van der Vaart ikke har vaeret nogen profil for FCM. Ti kampe har han spillet fra start, og INGEN af dem har han spillet til ende, men er blevet pillet ud mellem det 52. og 76. minut.

Opholdet i FCM har altså indtil videre vaeret praeget af skader, dårlig form og sportslige resultater under middel.

jeg meget overrasket, da Claus Steinlein i en kaek kommentar både sagde, at han var rusten, og at det var plejehjemm­et, når opholdet i FCM er ovre.

Her er det, kaeden hopper af. I mine øjne ydmyger han klart truppens største stjerne og bedst betalte spiller – og det gør naeppe noget godt for det fremtidige samarbejde.

I sejren mod FCK får han ikke et minut – og det samme gjaldt sejren over Brøndby. Stoler Jess Thorup ikke på, at den lille hollaender kan vaere med til at køre sejren hjem som indskifter?

sådan ud, men man må i hvert fald konstatere, at Thorup er iskold over hollaender­ens cv. Det er FCM-traeneren, der har vundet magtkampen i den duel – og sådan skal det selvfølgel­ig også vaere.

Det duer jo ikke med italienske tilstande, hvor praesident­ens nyindkøb SKAL spille. Uanset form og kvaliteter.

Men når en stjerne som Rafael van der Vaart melder sig klar til kamp og alligevel bliver baenket af Thorup uden at få et eneste Sådan er Rafael van der Vaart naeppe vant til at blive behandlet – og da slet ikke i en klub af FCM-størrelse sammenlign­et med de andre adresser han har haft i Ajax, Real Madrid, Tottenham og HSV. minut, så vil det skabe uro.

Sådan er han naeppe vant til at blive behandlet – og da slet ikke i en klub af FCMstørrel­se sammenlign­et med de andre adresser, han har haft i Ajax, Real Madrid, Tottenham og HSV.

Betis Sevilla gider naeppe have ham tilbage, og FCM skal formentlig betale sig ud af et tidligt kontraktop­hør

Sevilla viste vel meget godt, hvordan han var kørende – og han har jo aldrig vaeret en hurtig spiller. Noget FCM ellers altid har dyrket.

Alligevel må man spørge sig selv om, hvad planen var med Rafael van der Vaart.

Ja, de håbede selvfølgel­ig, at formen var bedre end det han har vist, men det kan ikke vaere overrasken­de, hvilken tilstand han var og er i.

ham en rollemodel for de unge, men den del er også i mine øjne ved at blive pillet fra hinanden. Både af FCM – fordi de ikke saetter ham sportsligt i scene – og Rafael van der Vaart selv.

Hvordan kan man vaere en rollemodel, når man efter Sønderjysk­E-kampen – hvor han lavede et klodset straffespa­rk – saetter sig ud i bussen og surmuler, mens resten spiser?

Eller kan man vaere det, når man går direkte i omklaednin­gsrummet efter sejren mod FCK, mens resten af truppen bliver hyldet af fansene?

Ikke i min verden – og hvad er der så tilbage? Et kaempe problem!

et år mere. Betis Sevilla gider naeppe have ham tilbage, og FCM skal formentlig betale sig ud af et tidligt kontraktop­hør.

Tror man på, at Rafael van der Vaart kan komme tilbage og blive en vital brik i truppen naeste år? Naeppe – og jeg vil tro, at det kraever en ny traener og en ny spillestil. Det aendrer man naeppe for Rafael van der Vaarts skyld.

var selvfølgel­ig ikke opstået, hvis hollaender­en havde leveret. Hvis han havde vaeret den bedste til traening hver gang, så kunne traeneren jo ikke komme uden om ham.

I kulissen står sponsorern­e, der har postet penge i hollaender­en og måber. De vil jo se ham spille, når de nu er blevet lokket med, hvor god han var, og hvorfor de skulle smide penge i projektet.

Det vil helt sikkert gøre det svaerere at rejse penge, naeste gang en stor kanon kommer i naerheden af Superligae­n.

ellers fra start som hos et nygift brudepar, men aegteskabe­t mellem FCM og Rafael van der Vaart har bestemt ikke vaeret lykkeligt – og mon ikke skilsmisse­n også kan blive paent beskidt!

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Uvaerdigt
FOTO: ERNST VAN NORDE Uvaerdigt
 ?? FOTO: LARS POULSEN FOTO: ERNST VAN NORDE ??
FOTO: LARS POULSEN FOTO: ERNST VAN NORDE
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark