Ekstra Bladet

Skystjerne forlader Giroen efter styrt

Waliseren Geraint Thomas har trukket sig ud af Giro d’Italia, efter en motorcykel forårsaged­e hans styrt på søndagens etape

- BRIAN ASKVIG ask@eb.dk

Team Sky har mistet en af sine mest fremtraede­nde ryttere i det igangvaere­nde Giro d’Italia, idet waliseren Geraint Thomas har valgt at udgå før fredagens etape på grund af de skader, han pådrog sig i søndags, da han styrtede ved foden af finalestig­ningen Blockhaus på 9. etape.

I en pressemedd­elelse udtaler Thomas, at hans tilstand kun er blevet forvaerret siden søndag.

– Jeg har lidt hver dag. Jeg har haft et problem med min skulder, hvilket jeg har kunnet håndtere, men mit knae er blevet dårligere dag for dag, siger Geraint Thomas.

Aldrig rart

– Det er klart, at det aldrig er rart at forlade et løb i utide – saerligt, når det har vaeret saesonens hovedmål – men jeg må se på det større billede. Jeg ville elske at fortsaette i Giroen, men det ville blot blive en daglig overlevels­eskamp frem for vaeddeløb, siger Thomas.

– Jeg retter nu min opmaerksom­hed mod Tour de France, og jeg ønsker at starte Tour i samme form, som jeg startede Giroen i.

Søndagens styrt blev forårsaget af en motorcykel, Fernando Gaviria kom hurtigt til sidst og sikrede sin anden etapesejr i traek og fjerde i alt i Giroen. som stod parkeret i venstre side af vejen 14 kilometer fra målstregen på Blockhauss­tigningen. På det tidspunkt var der intens positionsk­amp i feltet.

Uden chance

Flere ryttere var kun centimeter fra at støde ind i motorcykle­n, før Team Sunwebs Wilco Kelderman ramte den og blev slået ud af kurs.

Han mistede kontrollen over sin cykel og røg i asfalten, hvilket rev adskillige andre med ned – heriblandt Geraint Thomas. Ud over at pådrage sig fysiske skader mistede han afgørende tid på etapen og var reelt uden chance for at hente en samlet topplaceri­ng i løbet.

Glimrende indsats

På tirsdagens enkeltstar­t leverede han imidlertid en glimrende indsats og genfødte håbet om et godt, samlet resultat, men det var altså kortlivet.

Årets Tour de France begynder 1. juli i Düsseldorf i Tyskland. Geraint Thomas skal da udelukkend­e køre for Sky-kaptajn Chris Froome, som jagter en fjerde sejr i løbet.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark