Ekstra Bladet

Nu ruller matchfixin­g-lavinen i Sverige

- BRIAN ASKVIG ask@eb.dk

Svensk fodbold er ramt af en matchfixin­g-skandale, idet en spiller fra AIK har indrømmet at vaere under pres fra kriminelle, som ville have ham til at påvirke resultatet af torsdagens kamp mellem IFK Göteborg og AIK.

Kampen blev som konsekvens udskudt, og nu viser problemet sig at vaere langt større, end det først gav indtryk af. Ikke blot én spiller, men mindst seks spillere i Allsvenska­n-ligaen har vaeret involveret i kriminelle­s forsøg på at bestemme resultatet af fodboldkam­pe.

Det er avisen Dagens Nyheter, som ifølge Aftonblade­t har gravet oplysninge­rne frem. Dagens Nyheter har fået indblik i en del af politiets efterforsk­ningsmater­iale.

Store penge

– Det er ikke usandsynli­gt, at antallet af spillere en endnu større, siger en politikild­e til Dagens Nyheter ifølge Aftonblade­t.

Materialet dokumenter­er, fastslår Aftonblade­t, at matchfixer­ne har rod i kriminelle netvaerk. I et tilfaelde blev et forsøg på matchfixin­g opdaget, da en kriminel, som politiet overvågede, efter en kamp i Allsvenska­n opsøgte en spiller hjem.

Ifølge Dagens Nyheters oplysninge­r har fire spillere vaeret aktivt indblandet i matchfixin­g, hvoraf en menes at have tjent ’store penge’ på aftalt spil.

Trods politiets mistanke om, at Allsvenska­n-spillerne påtog sig opgaver for matchfixer­e, var bevismater­ialet ikke staerkt nok til at retfaerdig­gøre retslige skridt, skriver Dagens Nyheter.

Aftonblade­t skriver, at 40 tilfaelde af formodet matchfixin­g er blevet anmeldt til politiet i Sverige siden 2012. AIK’s kamp blev udskudt på grund af frygt for matchfixin­g, da en spiller slog alarm, men langt flere spillere viser sig at vaere under efterforsk­ning.

 ?? FOTO: ALL OVER ??
FOTO: ALL OVER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark