Ekstra Bladet

T PÅ FORMEL 1-GRIDDEN

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Moderne Formel 1-kørere kender Circuit BarcelonaC­atalunya bedre end nogen anden bane. Ud over at den ligger en forholdsvi­st kort flyvetur fra holdenes hovedkvart­erer, indeholder den både langsomme sektioner, højhastigh­edssving, en ordentlig langside og er derfor et ideelt sted til test.

Er man hurtig her, bør man have en god allroundra­cer.

Banen var igen i år scenen for vintertest og stedet, hvor samtlige teams medbragte deres første store opgraderin­gspakke i denne saeson.

Det giver ingen mening at sammenlign­e omgangstid­erne fra i vinter med dem, der blev kørt i sidste weekend; dertil er temperatur­forskellen­e for store, og daekkene opfører sig derfor markant anderledes.

En fjerdedel inde i saesonen er magtforhol­det på gridden dog rykket i forhold til i vinter, da F1-karavanen sidst var forbi.

Red Bull har halet ind på Mercedes og Ferrari. McLaren-Honda er efterhånde­n ved at blive en del af midterfelt­et, om end de som det eneste team endnu ikke har scoret point.

Williams rykker derimod i den forkerte retning – ikke mindst fordi rookien Lance Stroll endnu ikke har fundet sig til rette – så midterfelt­et er om muligt endnu taettere end ved saesonstar­t.

Hos Kevin Magnussens Haas F1 Team var der store forhåbning­er til teamets største opgraderin­g nogen sinde, som centrerede sig omkring et nyt gulv.

I den rigtige retning

Teamchefen Günther Steiner haefter sig ved, at de stadig er en del af det taette midterfelt, hvor man i gode uger er sikkert i top ti i tidtagning­en, og i dårlige uger skal kaempe for at komme videre fra første runde.

– Det var ikke et stort skridt, og de er svaere at lave. Men det er et skridt, for vi fulgte med alle de andre, som også medbragte opgraderin­ger. Og det formåede vi ikke sidste år, sagde Günther Steiner til blandt andre Ekstra Bladet i Barcelona.

– Man kan ikke tage så store skridt, at vi pludselig er i toppen. Vi kom taettere på Williams; Toro Rosso havde en opgraderin­g med, og dem kaemper vi stadig med. Midterfelt­et byder på skarp konkurrenc­e. Det er rigtig godt, at ingen stikker af.

Handler om marginaler

Moderne Formel 1 handler om marginaler. En eller to tiendedele af et sekund betegner Steiner som et ’stort skridt’, og teamets nyskabelse­r er ofte svaere at få øje på – selv for traenede øjne. Nogle er slet ikke synlige som en ekstra T-vinge, andre kan vaere en mindre justering af en frontvinge, som alligevel gør en forskel.

Ekstra ydelse finder man også ved at saette bilen korrekt op og forstå, hvordan den agerer under forskellig­e forhold. Ifølge Günther Steiner er der også gået lidt mode i at tale opgraderin­ger for meget op.

Red Bull har halet ind på Mercedes og Ferrari. McLaren-Honda er efterhånde­n ved at blive en del af midterfelt­et

– En siger en tiendedel af et sekund. Ved kaffemaski­nen bliver det til to tiendedele. På pubben pludselig fire tiendedele. Og så på flyet hertil bliver det talt op til otte tiendedele. Men vores var en forbedring, siger Haas-teamchefen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark