Ekstra Bladet

Genfødt Ronaldo Han aendrede alt

-

En vaesentlig brik i Zidanes succes har vaeret at genopfinde Cristiano Ronaldo som verdensstj­erne. Den 32-årige portugiser havde mistet fart i mand mod mand-duellerne på kanten, men kører nu klinisk kasser ind bag keeperne.

– Zidane har på et tidspunkt, hvor Ronaldo begynder at kunne maerke alderen, formået at give ham en ny position, hvor han stadig kan vaere kampafgøre­nde, lyder det anerkenden­de fra Keld Bordinggaa­rd.

– Det afslører et vist format som traener, at han har fået ham med på det. Det lykkedes også kun, fordi Ronaldo hurtigt kunne se, at han stadig ville have en central rolle og score sine mål. Det samme skete, da Guardiola redefinere­de Messis rolle.

Hylder Zidane

Ronaldo har da også ved flere lejlighede­r hyldet sin ’frelser’. I januar forklarede han, hvad det var, franskmand­en havde fremtrylle­t.

– Da Zidane kom, respektere­de alle spillere ham på grund af det, han var som spiller. Nu respektere­r alle ham også for det, han har gjort som traener.

– Han viser sin passion for spillet. Han er en meget profession­el og rolig traener. Han havde lige det, vi behøvede på det tidspunkt. Derfor spillede vi 40 kampe i traek uden nederlag. Det er først og fremmest hans fortjenest­e. Han aendrede mentalitet­en på holdet, og så begyndte vi at vinde.

Skarpere end nogen sinde

Den aergerrige portugiser er tidligere gået død mod slutningen af saesonen på grund af alt for mange spilleminu­tter. Han ville spille og score hver gang – og betalte prisen i store finaler. I år har han siddet udenfor i adskillige kampe og er lige nu skarpere end nogensinde.

Han viser sin passion for spillet. Han er en meget profession­el og rolig traener

Onsdag aften bidrog han igen med to mål, blev skiftet ud og sagde anerkenden­de:

– Bossen har tilrettela­gt det meget fint i år. Vi har en virkelig god trup med masser af gode, unge spillere og andre med erfaring. Jeg har fået mere hvile for at kunne toppe nu, hvor alt skal afgøres. Det har virket.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark